MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovčanka je majsterkou Slovenska v plávaní


Dominika Mihaľová z plaveckého klubu ORCA Michalovce získala na majstrovstvách Slovenskej republiky v plávaní najvyššie ocenenie.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



V dňoch  2.-4.12. sa uskutočnili Zimné majstrovstvá Slovenskej republiky v plávaní  11., 12. a 13. ročných žiakov v Trnave. Plavecký klub ORCA Michalovce reprezentovali dvaja plavci: Dominika Mihaľová (žiačka ZŠ, Školská 2) a Branislav Valiska (žiak ZŠ, T.J.Moussona) v doprovode Mgr. Juraja Vetrecina. V kategórii 12. ročných žiačok získala Dominika Mihaľová, titul Majsterka Slovenskej republiky v disciplíne 50m voľný spôsob. Titul je zaslúžený, po tom čo v minulých rokoch ju od stupňa víťazov niekoľko krát delilo len pár tisícin sekundy. Počas víkendu získala aj 4.miesto v disciplíne 100m polohový pretek  a 5. miesto v disciplíne 100m voľný spôsob a vylepšila si tým svoje osobné rekordy.

Pekné umiestnenie dosiahol aj Branislav Valiska, keď v disciplíne 50m voľný spôsob obsadil 10. miesto, a osobné rekordy si vylepšil aj v ďalších disciplínach. Obaja títo športovci trénujú niekoľko krát týždenne v popoludňajších hodinách pod vedením trénerky Mgr. Kataríny Hamadejovej. Ďalšie majstrovstvá 14 ročných, juniorov a seniorov sa uskutočnia 16.–18.12. v Trenčíne, kde bude mať Plavecký klub Orca Michalovce opäť zastúpenie.  Mladej šampiónke a jej trénerke blahoželáme a želáme veľa úspechov v ďalších rokoch nielen  jej, ale aj ďalším plavcom a trénerom z plaveckého klubu ORCA Michalovce.

Autor: Mgr. Juraj Vetrecin

Významný úspech zaznamenal aj Jakub Kozák na memoriály  v Prešove. Pred týždňom absolvovali vrchol sezóny aj najmladší plavci v  „C“ kategórii ( 9. a 10.ročných žiakov) na  Memoriály Jozefa Baláža kategórie „C“ v Prešove, 26. – 27.11.2011 ktoré sú neoficiálnymi Majstrovstvami Slovenskej republiky v tejto kategórii. Plavecký klub Orca Michalovce najúspešnejšie reprezentoval Kozák Jakub, ktorý si vyplával 3.miesto v disciplíne 100 m motýlik a taktiež obsadil pekné 5. miesto na 50 m motýlik.

Druhou najúspešnejšou bola Silvayová Lucia, ktorej sa v disciplíne 50 m znak  ušla štvrtá priečka. Ďalej obsadila 5.miesto v disciplíne 200 m voľný spôsob, 2x 6.miesto 200 m znak a 100 m voľný spôsob. Ďalšími členmi výpravy Plaveckého klubu Orca Michalovce boli: Kelemenová Bianka, Bojačková Lýdia, Žáková Simona, Kuipers Sarah, Gaľová Maxima, Leško Richard a Macko Richard. Preteku sa zúčastnili pod vedením Mgr. Márii Ľašovej. „Malých“ plavcov na pretek pripravovala trénerka Mgr. Hamadejová Katarína.

Autor: Mgr. Mária Ľašová

Zverejnené: 06.12.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov