MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Nedajte sa nachytať políciou. Kde sa meria hĺbka dezénu?


Nie je pravda, že hĺbka dezénu musí byť rovnomerná po celej šírke pneumatiky. Meria sa na ploche, ktorá má najväčší vplyv na odvod vody. Posudzuje sa šírka 3/4 pneumatiky. Ak máte ojazdené až zodraté kraje od častej ostrej jazdy v zákrutách, v zásade to problém nie je ani z hľadiska bezpečnosti. Nedajte sa preto policajtmi pri kontrole nachytať.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Ako jednoducho merať dezén? Použite 2 € mincu.

Väčšina vodičov so sebou nemá merač hĺbky dezénu. Celkom určite ale máte 2 € mincu, ktorej strieborný okraj má presne 4mm. Minimálna hĺbka dezénu je podľa zákona 1,6 mm, odporúčané bezpečné minimum sú však 4mm. Ak lem dokážete schovať do dezénu, pneumatika je ešte použiteľná. Neznamená to ale, že je použiteľná na celú sezónu. Letné pneumatiky budete mať na aute 7-8 mesiacov a za ten čas na nich najazdíte niekoľkodesiatok tisíc kilometrov, preto je dôležité ich opotrebenie kontrolovať.

 

 

 

 

Ak si nie ste istí či sú Vaše pneumatiky vhodné aj na ďalšiu sezónu, prídte sa poradiť k profesionálom do Lacnej pneumatiky na Plynárenskej 2 v Michalovciach, oproti Mliekarni. Na predajni Vám ochotne poradíme pri výbere pneumatík a zatiaľ čo sa v servise postarajú o ich výmenu, Vy môžete pokojne oddychovať na pohodlnej gaučovke s bezplatnou kávou vo wifi-free zóne. Navyše, servisné úkony je možné sledovať na monitore.

 

 

 

Tento článok je reklamný.

Zverejnené: 17.04.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov