MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Obrovská pocta trénerovi zo Strážskeho. Je za tým aj hollywoodsky herec Steven Seagal


Výsledky a trénerskú prácu Petra Tomka zo Strážskeho ocenili pred pár dňami významní majstri bojových umení. Jedným z nich je aj herec a tréner Steven Seagal.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Trénerovi Aikida, Senseiovi Petrovi Tomkovi zo Strážskeho bol vo Washington D.C., USA, udelený majstrovský stupeň 6.Dan Aikida (TMUS) a tiež 2.Dan Aiki jitsu (YAGYU RYU) Asociáciou Aikido – Aiki jistu – Ju jitsu USA a Asociáciou Zen Budhizmus USA. „Majstrovský stupeň 6.dan mi bol udelený 24.2.2017, tento sa udeľuje tak, že sa musia zhodnúť traja majstri, ktorí sú držiteľmi 7.danu a vyššie, jedným z nich bol aj Steven Seagal. Slávnostnej ceremónie som sa nezúčastnil, nakoľko mi to nedovoľoval tzv. zmluvný tréning, ktorý som viedol v zahraničí pre zásahovú jednotku ozbrojeného bezpečnostného zboru,“ vysvetlil Peter Tomko.

Seagal možno opäť navštívi Slovensko  

Tomko doplnil, že Seagal možno opäť navštívi Slovensko. „Skutočne chceme určiť podmienky, za ktorých by znova navštívil naše Dojo v Strážskom a viedol tu tréning Aikida. Ďalším mojim učiteľom Aikida je pán Christian Tissier z Paríža, ktorý ako jediný beloch na Zemi je držiteľom 8.danu Aikida, a ku ktorému sa chodím minimálne dvakrát v roku zdokonaľovať,“ vysvetlil tréner. Ďalšou podmienkou pre získanie 6.Danu Aikida bolo aj doloženie potvrdení o tom, že ho cvičí už viac ako 28 rokov. „Vďaka tomu, že moja mamka odložila na pamiatku moje registrácie z klubov aikida ešte z roku 1988, 1990 a tak ďalej, mi mohli udeliť tento vysoký stupeň,“ uviedol s úsmevom Tomko. O ocenení Petra Tomka informoval aj Management Red Dragon na svojej webovej stránke: „Je to pre nás obrovská česť a rovnako obrovská zodpovednosť.  Zároveň to vnímame, skutočne skromne a pokorne, ako odraz všetkej práce a nasadenia Senseia Petra Tomka, za jeho neutíchajúce nadšenie a vieru v to, čo robí – že ako profesionálny tréner dokázal so svojim konceptom praktickej sebaobrany „Aikido Red Dragon“ skutočne spojiť stovky ľudí na Slovensku i v zahraničí“.

Zverejnené: 04.05.2017
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov