MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovčania dosiahli svetový úspech. Sú vicemajstrami sveta v MMA Horting


Na majstrovstvách sveta bojových umení World Horting Championship, ktoré sa nedávno uskutočnili v Poľsku uspeli zverenci trénera Ivana Sirka.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



 V slovenskom reprezentačnom tíme mali zastúpenie bojové kluby z Michaloviec, Bardejova a Strážskeho. Obrovský úspech dosiahli slovenskí reprezentanti, ktorých trénuje Ivan Sirko, ktorý je zároveň prezidentom European Horting Federations, zakladateľ British Horting Academy (London) a zakladateľ Slovenského Hortingového zväzu. Slováci v silnej svetovej konkurencii získali až tri medaily. Na podujatí zápasilo až 300 súťažiacich z 12 krajín. Slovenský tím si vybojoval dve strieborné a jednu bronzovú medailu. Vicemajstrami sveta sa stali Marko Rovňák a Michal Pokrivčák. Tretí úspešný reprezentant Ján Šmiga získal bronz. „Vytvorili sme tím, ktorý  mohol reprezentovať Slovensko. Je to veľmi dobré na to, že sme tu dva roky a máme tri kluby. Tento šport nie je jednoduchý. To, že sme získali tri medaily je veľmi dobré,“ potvrdil tréner a prezident Europen Horting Federation Ivan Sirko.

 

MMA Horting je druh športu, ktorý bol založený na Ukrajine a vývoj jeho pravidiel bol zameraný na výlučne prirodzené vynájdenie techniky sebaobrany a športových metód bojových umení, ktorý inicioval Eduard Eremenko, narodený v meste Dneprodzeržinsk Dnepropetrovskej oblasti na Pridneprovi, kde sa už stáročia uctievali a dedili bohaté kultúrne a bojové tradície kozáckeho vojska. Ivan Sirko trénuje v Michalovciach v Škole bojových umení Michalovce – Workout fitness Zemplín, ktorú založil spolu s Petrom Kosárom. Škola sa zameriava na box,  tréningy zmiešaných bojových umení, základné, pokročilé a profesionálne technicko - kondičné tréningy, kondičné tréningy pre ženy, crossfit, grappling a brazílske Jiu Jitsu.

 

FOTO: IS

 

 


Zverejnené: 21.10.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov