MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Živnostníci pozor!


Podľa najnovších prieskumov renomovaných ekonomických portálov plánuje v tomto roku prechod zo živnosti na spoločnosť s ručením obmedzeným viac ako polovica živnostníkov. Ako najvýznamnejši dôvod živnostníci v prieskume uvádzajú zmeny v odvodovom systéme.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



            Kým v roku 2012 bolo najnižšie odvodové zaťaženie na úrovni 164,05 € (najnižšie odvody do sociálnej poisťovni – 118,83 €, najnižšie odvody do zdravotnej poisťovne – 45,22 €),  v roku 2013 najnižšie odvodové zaťaženie stúplo o 21,24 € na sumu 185,29 € (najnižšie odvody do sociálnej poisťovni – 130,27 €, najnižšie odvody do zdravotnej poisťovne – 45,22 €). Neustále poľovanie na uvedenú formu podnikania, prinútilo živnostníkov prechod na s.r.o. Založenie s.r.o. je komplikovaný právny proces, ktorý sa nezaobíde bez služieb advokáta alebo cenovo dostupnejších špecializovaných spoločností na založenie s.r.o., ktoré vám zabezpečia poradenský servis počas celého vášho obdobia podnikania.

            Výhodou spoločnosti s ručením obmedzeným je, že v prípade nezdaru v podnikaní bude ochránený váš súkromný majetok. Pri krachu v podnikaní prostredníctvom prevádzkovania živnosti, vás nezachráni ani ukončenie podnikania. V prípade exekúcie vám exekútor siaha aj na váš súkromny majetok, na váš dom či vybavenie domácnosti. V prípade podnikania prostredníctvom spoločnosti s ručením obmedzeným zodpovedá za dlhy spoločnosť a nie vy ako súkromna osoba. V prípade exekúcie exekútor skúma majetok spoločnosti, z ktorého by bolo možné uhradiť dlhy spoločnosti. Exekútor v takom prípade skúma majetok na sídle spoločnosti. Z uvedeného dôvodu nie je vhodné mať sídlo s.r.očky na súkromnej adrese u seba doma prípadne u príbuzných. Na uvedený účel je odporúčane zriadiť virtuálne sídlo, ktoré vám zabezpečujú a spravujú špecializované spoločnosti na založenie s.r.o. Právne predpisy Slovenskej republiky umožňujú zriadiť okrem klasického sídla spoločnosti aj tzv. virtuálne sídla. Na adrese virtuálneho sídla nesedíte každý deň, avšak uvedenú adresu máte ako sídlo zapísanú v Obchodnom registri. V prípade potreby sú vám k dispozícii zasadacie priestory. Spoločnosť špecializovaná na založenie s.r.o. vám spravuje poštu a teda vám minimalizuje náklady. Zároveň sídlite v reprezentatívnej budove, čo zvyšuje kredit vašej spoločnosti. Virtuálne sídla zažívajú za posledný rok veľký boom a sú najčastejším riešením sídiel s.r.očiek.

 

            Spoločnosť Tripologie consulting s.r.o. a jej portál www.americkysen.sk poskytuje komplexný servis založenia s.r.o., poskytnutia sídla s.r.o. a podnikateľského poradenstva za dostupné ceny pre malých a stredných podnikateľov v Michalovciach a okolí. 

 

 

Tento článok je reklamný.

Zverejnené: 17.02.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov