MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


MICHALOVCE: ARCHA ponúka pohodu pre všetkých


Vynikajúcu kávu, najznámejšie drinky a vyhľadávané vínka z celého sveta si môžete vychutnať v novom bare ARCHA Michalovce.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



 

V centre Michaloviec je v prevádzke novootvorený bar s kaviarňou, ktorý by bez problémov vynikol v nejednej svetovej metropole. Je určený pre milovníkov kávy najvyššej kvality, báječného vínka a mixovaných nápojov. Ponúka uvoľnenú atmosféru pre všetkých, ktorí si chcú posedieť v príjemnom prostredí so svojimi priateľmi, či už ráno, poobede po práci alebo večer. Bar pôsobí moderne a zároveň tradične . Rovnako samotný názov Archa, ktorý evokuje niečo staré - archívne. Nájdete tu bohatú vinotéku vín z celého sveta, ale aj najkvalitnejšie značky slovenských vinohradníkov. Majiteľom Archy je 38-ročný Michalovčan Juraj Kužma, ktorý 14 rokov pôsobil v Honkongu ako manažér v prestížnych hoteloch, reštauráciách a kaviarňach. Po návrate z cudziny sa rozhodol usadiť v rodných Michalovciach a otvoriť bar podľa vlastných predstáv.

 

Harmónia s históriou

Ideálne prostredie pre naplnenie svojho sna našiel Juraj v historickej budove bývalého Kina Mier na na Gorkého ulici. Objekt stojí v Michalovciach od roku 1929. Pamiatkovo chránená budova slúžila desiatky rokov ako kino a viacúčelová sála pre kultúrne podujatia. Počas rekonštrukcie a premeny hlavného vestibulu (bývalého kina) na kaviareň, Juraj rešpektoval architektúru a históriu objektu.

Bar pôsobí harmonicky s budovou zvonku aj v interiéri.

„Spolu s interiérovým architektom sme sa snažili vybrať tie najkvalitnejšie materiály a prvky a verím že to ocenia aj návštevníci. Nechceli sme, aby bar pôsobil chladne, ale aby sa tu ľudia cítili príjemne aj kvoli tomu sme sa zamerali na prírodné materiály. Najdôležitejšia je atmosféra a tu tvoria hlavne ľudia, hudba,  interiér, osvetlenie a v neposlednom rade aj zamestnanci,“ prezradil skúsený manažér.

V Arche sa nachádza aj salónik, ktorý pôsobí zaujímavo nielen vďaka originálnej tapete so starým erbom Michaloviec, ale aj knižnici, do ktorej môže knihou na výmenu prispieť každý návštevník. “Sme otvorený aj pre rôzne oslavy, narodeninové párty, jubileá či firemné večierky. Salónik je pre 15 ľudí a celková kapacita je 68 miest na sedenie. V pohode sa tu však zabaví naraz aj sto ľudí,“ spresnil s úsmevom Juraj, ktorý je aj milovníkom dobrej hudby. Dvakrát do mesiaca si v Arche môžete vypočuť živú produkciu. 

V piatok 27 apríla sa predstaví Nirvana Revival Band v unplugged verzii, v intímnej atmosfére pri sviečkach.

Dôraz na kvalitnú kávu

Neodmysliteľnou súčasťou nápojového lístka je kvalitná káva.Vo svete som prešiel množstvom kaviarni, ale aj tá naša kávičková kultúra je nádherná. Ľudia vedia ako má chutiť dobrá káva. Ja uprednostňujem značky s dlhoročnou tradíciou, preto bola značka Július Meinl pre mňa jasnou voľbou.“ ARCHA Michalovce ponúka všetkým hosťom až do konca mája šálku kávy najvyššej rady len za 90 centov. Špecialitou je caffe delicatesso - káva, ku ktorej sa podávajú tri chutné prekvapenia.

Rozhodne treba prísť a nechať sa prekvapiť. Bar s kaviarňou je otvorený počas pracovných dní od ôsmej rána. Samozrejmosťou je bezplatné wifi pripojenie na internet či denná tlač.

Denné špecialitky

Na zákazníkov ARCHY čakajú každý deň špeciálne prekvapenia. Napríklad pondelky sú ako stvorené na degustáciu vín rôznych značiek. Každý dúšok je so zľavou 20%. Utorky patria horkokrvnej španielke - Sangrii. Celý džbán namixovaný z vína, brandy, džúsu a čerstvého ovocia je len za 5 eur.

Aj obľúbené miešané koktaily majú svoj deň v kalendári. Mojito si za skvelú cenu objednáte každý štvrtok a cez víkendy sa svetovo presnulý drink Cosmopolitan predáva len za 2 eurá. 

Nedeľa patrí maškrtníkom. Ku každej kávičke dostanú grátis zmrzlinu a lahodný zákusok len za jedno euro. 

Na svoje si prídu aj milovníci kvalitného piva.ARCHA ponúka výborné čapované české pivo Plzeň 12, Staropramen 10 a špecialitou je čapovaný nefiltrovaný Staropramen ale aj svetové značky pív ako napr. Leffe, Redd´s či Corona. Neostáva nič iné, len poctiť svojou návštevou Archu Michalovce, miesto s nádychom starodávnych čias a mladej krvi.

 

Foto: Archív  Juraj KUŽMA

Zverejnené: 20.04.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov