MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom


Pozrite si nádherné fotografie, ktoré zhotovila partia mladíkov, ktorá v silných mrazoch a v obrovskom snehu vystúpila na vrch Vihorlat.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Výstup sa konal 21.1.2o12 o 8:25 z Poruby pod Vihorlatom. Hneď na začiatku sme stretli dva pekné, pracujúce kone ktoré ťahali stromy z lesa. 

 

Už hneď na začiatku túry nás čakala pekná zasnežená krajina. (to sme ešte nevedeli čo nás čaká hore na Vihorlate). Po tabuľu s nápisom "KARPATSKÉ BUKOVÉ LESY" bola cesta prejazdná aj autom, no ďalej sme si museli cestičku vyšliapať sami až hore ,keďže tam ešte nikto nebol.

 

Už na zasneženom stole a lavičkách vidieť že teta zimu tu snežila bohato.

Aj pohľad na nebo bol fascinujúci, kedže sme mali možnosť vidieť dvojtvárnosť a to jedna smerom na sever, čiže Vihorlat a druhý smerom na juh, čiže k Porúbke.

 

Po krátkej prestávke u chaty PZ Poľana sme sa vybrali ďalej za svojím cieľom v brodení sa po kolena v snehu a kde miestami sneh siahal až do víšky cca 1,4m a brodenie sa ním bolo dosť namáhavé. je ťažké sledovať kadiaľ vedie turistická cesta na Vihorlat a možno aj preto sme odbočili z cesty a mali tak zdržanie više hodinky kým sme našli Vihorlat a možno i preto že keď je človek obklopený takou krásou, aká sa nám naskytla pod vrcholkom Vihorlatu, tak nemá čas si všímať také to značenia na ľadom posiatych stromov.

 

Zažili sme i pád zamrznutého stromu asi 50metrov od nás. Poviem Vám, bol to silný zážitok. Výstup na vrchol Vihorlatu bol dosť náročný hlavne v brodení sa veľkom snehu, obchádzaní väčších nepriechodných úsekov a niekedy i prekopávania sa snehom popod samotne zasnežené konáre ležiace až na zemi pod ťarchou snehu.

 

Musím povedať za všetkých zúčastnených že pohľad z vrchu bol ozaj nádherný a neopísateľný.  Keďže v lese sa skôr stmieva tak sme nemárnili veľa času oddychom a hneď sme sa vybrali späť dole k nášmu autu ktoré bolo hlavnou témou poslednú hodinu zostupu  :)  Za zopakovanie to určite stojí. krásny deň prajem všetkým. 



Foto a text:  P. Bakaj

Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - 3000.jpg Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - 3001.jpg Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - 3002.jpg Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - 3003.jpg Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - 3004.jpg Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - 3005.jpg Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - 3006.jpg Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - 3007.jpg Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - 3008.jpg Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - 3009.jpg Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3439.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3463.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3469.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3480.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3484.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3487.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3491.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3504.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3505.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3511.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3512.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3513.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3522.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3525.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3583.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3584.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3585.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3588.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3589.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3591.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3593.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3595.JPG Zaujimavosti - VIHORLAT: Na vrchol sa prebrodili hlbokým snehom  - DSCF3599.JPG
Zverejnené: 12.02.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov