MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci


Ľuďom, ktorí v chladnom počasí prežívajú na ulici postavili stan, v ktorom sa môžu bezpečne a pokojne najesť, zohriať a prespať. Dočasné útočisko tu nájdu bezdomovci do konca marca.  

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Stan pre bezdomovcov postavili v Michalovciach pred Štedrým dňom v piatok 23. decembra. Nachádza sa v blízkosti železničnej stanice na starom parkovisku na Staničnej ulici. Postavenie stanu iniciovala Mestská polícia v Michalovciach. „Vzhľadom k tomu, že sa s týmito ľuďmi stretávame dennodenne. Veľké ďakujem patrí aj mestu, že vyšlo v ústrety a našlo vhodné priestory, kde umiestniť tento stan. Takisto veľká vďaka patrí Ozbrojeným silám SR, ktoré nám poskytli stan. A samozrejme všetkým ľuďom, ktorí sú do toho nejakým spôsobom zapojení,“ vysvetlil mestský policajt Stanislav Bamburák. Bezdomovcom podali pomocnú ruku aj študenti a pracovníci Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce svätej Alžbety – Detašované pracovisko Michalovce. Mária Macková a Daniela Barkasi Fryková podávali bezdomovcom na Štedrý deň kapustnicu.

Michalovčania priniesli bezdomovcom aj oblečenie, deky a spacáky. Kapacita stanu je dvadsať ľudí, je vyhrievaný dvoma pieckami na drevo. V stane našlo dočasné útočisko 12 ľudí. „Sú to všetko dospelí ľudia, ktorí sú skutočne na ulici. Prespávajú v opustených budovách, alebo halách, kde je veľké riziko nebezpečenstva, že sa môže niečo stať a neboli chránení pred poveternostnými podmienkami. Bezdomovci uvítali túto vec, že mesto im vyšlo takto v ústrety,“ dodal Bamburák. Stan bude bezdomovcom k dispozícii počas celej zimy až do konca marca. „Celú zimu bude toto miesto pre nich otvorené. Mestská polícia musela samozrejme prijať opatrenia. Okolie stanu je  monitorované aj kamerou. Platí tu režim. Do stanu môžu prísť o šiestej večer. Môžu tu prespať až do siedmej rána. Potom si musia upraviť lôžko a stan. A o ôsmej musia opustiť stan. Vrátiť sa môžu opäť o šiestej večer,“ uzavrel Stanislav Bamburák.

Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4966.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4967.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4970.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4972.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4973.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4974.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4978.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4983.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4985.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4989.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4990.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4993.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4996.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4997.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_4998.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_5002.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_5006.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_5011.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_5012.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_5013.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_5014.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_5016.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_5018.JPG Zaujimavosti - V Michalovciach pocítili na Štedrý deň teplo domova aj bezdomovci - DSC_5019.JPG
Zverejnené: 25.12.2016
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov