MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník


V rámci projektu budú na vybraných miestach inštalované búdky a kŕmidla, aby obyvatelia a deti mohli počas roka pozorovať jednotlivé vtáčie druhy.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Projekt realizuje Občianske združenie TELEKIA. Projekt počíta aj výsadbou  stromov v blízkosti nábrežia.  Projekt poslúži všetkým Michalovčanom, aby mohli počas roka chodiť  k chodníku na prechádzky. Zároveň školy využijú chodník ako edukačnú pomôcku. V rámci projektu vytvárajú prvý ornitologický chodník pre obyvateľov a deti v meste Michalovce. Návrh vytvorili v roku 2013 ešte ako neformálna skupina občanov TELEKIA v spolupráci s organizáciami venujúcimi sa ochrane prírody.  Cieľom projektu je upraviť miestnu lokalitu nazývanú Hurbanové nábrežie a vytvoriť mestský ornitologický chodník " Sýkorka ".

 

Hurbanové nábrežie je lokalita, kde  mnoho obyvateľov mesta, chodieva na prechádzky, stretávajú sa tam psíčkari a mnoho obyvateľov využíva chodník popri rieke na športovanie. V lokalite sa nenachádzajú žiadne lavičky . Preliezky a hojdačky sú poškodené a neošetrované. Chodníky zarastené. Zároveň cieľom projektu je učiť obyvateľov, deti vzťahu k prírode a spoznávaniu vtáčích druhov v meste Michalovce a dosiahnuť lepší vzťah k prírode a svojmu okoliu. V rámci projektu osadíme na nábreží lavičky, vyčistíme chodníky, ošetríme niektoré dreviny orezom, opravíme preliezačky a hojdačky, vysadíme stromy.Na vybraných miestach budú  inštalované panely popisujúce  našich najbežnejších vtáčích obyvateľov v meste.

1.Dravce a sovy v našom meste

2. vtáčie druhy v meste Michalovce1

3. vtáčie druhy v meste Michalovce2

4. Vtáčie hodiny


Projekt realizujú vďaka podpore grantového programu Šanca pre váš region 2015 / Nádacie Orange.  Občianske združenie TELEKIA ho realizujeme v spolupráci s  SOS BirdLife Slovensko, pobočka Michalovce, mestom Michalovce a Štátnou ochranou prírody, Správou CHKO Vihorlat . Projekt plánujeme definitívne ukončiť v októbri. Informovala Zuzana Argalášová z OZ Telekia.

 

FOTO: OZ TELEKIA

Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - Hurbanove (1).jpg Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - Hurbanove (2).jpg Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - Hurbanove (3).jpg Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - Hurbanove (4).jpg Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - Hurbanove.jpg Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - sykorka (1).jpg Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - sykorka (2).jpg Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - sykorka (3).jpg Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - sykorka (4).jpg Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - sykorka (5).jpg Zaujimavosti - V Michalovciach vzniká prvý ornitologický chodník  - sykorka.jpg
Zverejnené: 06.10.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov