MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Extrakčné čistenie - to najlepšie na gauč


Žiaden používaný gauč sa asi nevyhne znečisteniu a fľakom, čo určite nie sú pekné odznaky krásy. V priebehu jeho života sa to iba zhoršuje a kde tu sa objaví nepekná škvrna, o ktorej nikto nevie, ako vznikla.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



 Radi by ste sa týchto medailí krásy zbavili, no neviete ako na to? V tom prípade ste narazili na ten správny článok, ponúknime Vám pár trikov, ako zlepšiť vzhľad či už látkovej, alebo koženej sedačky. Ku prospechu sú vždy dlhoročné skúsenosti nejakej firmy na hĺbkové vyčistenie kože alebo čalúnenia ako je Topservis.

Čo je teda tá správna cesta pri čistení látkového gauča?

Pokiaľ vlastníte sedačku s látkovým povrchom, ponúkajú sa hneď viaceré alternatívy, ako čistiť. Na drobné fľaky sa dá použiť aj bežný prášok na pranie. Jednoducho ho zmiešate s troškou vody a nanesiete na škvrnu. Samozrejme treba dať tomuto procesu nejaký čas a určite sa vyhnúť drhnutiu kefou. Najsprávnejší postup je zobrať kúsok handričky a jemnými točivými pohybmi čistiacu zmes do miesta vtrieť. Ale ani tu sa neopláca prílišná snaha a tlak, lebo môže prísť k nenávratnému poškodeniu štruktúry vlákna. Takéto vlákno sa následne ľahšie špiní a horšie čistí. V konečnej fáze prášok navlhčenou handričkou z miesta odstráňte a nechajte miesto vyschnúť. Dosť dobre týmto spôsobom pôsobí aj ocot z miešaný s vodou. V prípade, že by ste sa snažili týmto spôsobom vyčistiť aj odolnejšie fľaky, ktoré nie a nie povoliť, je potrebné si zakúpiť profesionálne odstraňovače fľakov, inak sa ďalej neposuniete. V každom prípade príde čas, kedy to týmto spôsobom už nebudete zvládať a na rad prichádza nutnosť generálneho hĺbkového tepovania celého čalúnenia, vtedy prichádza k fáze zavolať si upratovaciu firmu so zameraním na hĺbkové tepovanie ako je napríklad Topservis.

Vhodná metodika na obnovu koženého gauča

Koža je tvrdší materiál ako látka, ale zároveň je aj jemnejšia a náchylnejšia na poškodenie. Ak sa púšťate do čistenia koženého gauča rozhodne už nepostupujte spôsobom ako pri čalúnených sedačkách. Na kožené veci je nesporne nutné používať len čistidlá na dané veci určené. Teda na kožené sedačky určite nepoužívať čističe na topánky a podobne. Inak sa trvalému znehodnoteniu povrchu nevyhnete. Nezaškodí ani prihliadať na typ kože, prípadne na pH daného čistidla, vždy musí byť neutrálne, inak poškodenie na seba nenechá dlho čakať.

Na dôkladné hĺbkové vyčistenie koženej sedačky je potrebné postupovať ešte obozretnejšie a opatrnejšie ako u čalúnených sedačiek. Pri práci používať len veľmi jemné pomôcky ako sú šetrné hubky, utierky z mikrovlákna či naozaj jemné kefky. Postup podľa návodu je absolútny základ. Na povrch kože ako takej nikdy netlačte, ani na sucho nedrhnite, totižto povrchová štruktúra je naozaj jemná. Pred samotným začiatkom čistenia je potrebné odstrániť väčšie znečistenie ako je piesok a podobne. V žiadnom prípade však nie vysávačom, pretože škrabance na koži sú trvalou okrasou. Ak však začínate a skúšate čistiace prostriedky, ktoré nemáte otestované, najskôr skúšajte čistiť na miestach, ktoré sú horšie viditeľné, aby prípadné poškodenie nebolo tak vidieť. Ak však nechcete nechať nič náhode, najideálnejším postupom je zavolať si firmu na čistenie všetkých druhov kožených a látkových sedačiek Topservis. Ich mnohoročné skúsenosti sú asi tým najlepším riešením pri čistení Vašej koženej sedačky.   

 

Tento článok je reklamný.


 


Zverejnené: 28.05.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov