MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka


KSK zaplatilo žiakom prepravu a celý pobyt, polpenziu a ostatné náklady hradila francúzka strana.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



V dňoch 20. – 25. februára 2015 sa 20 vybraných žiakov Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach v sprievode dvoch pedagógov zúčastnilo výmenného pobytu v oblasti Oise, konkrétne v meste Clermont, a to na základe pozvania francúzskeho družobného departmentu. Žiaci, pedagógovia i vodiči boli ubytovaní v školskom internáte v Clermonte, tam boli zabezpečené aj raňajky a večere.

Cieľom návštevy bolo umožniť mladým ľuďom poznať históriu a súčasnosť tohto kraja.

Program pobytu pozostával z návštevy historických pamiatok (katedrál, zámkov a historických parkov), salónu agrikultúry v Paríži, moderného počítačového laboratória a prijatia našej delegácie v sídle departmentu v Beauvais.

 


 

Čo na to hovoria študenti?

Každá krajina má svoju jedinečnú kultúru, históriu, či kuchyňu. Je samozrejmosťou, že nás skôr zaujíma niečo nové, iné, zatiaľ nepoznané. Tento výlet bol "allinclusive" , pretože sme mali možnosť ochutnať nové jedlá, spoznať nové miesta, niečo sa naučiť nie len o kultúre domácej krajiny, ale dokonca o kultúrach iných krajín a to konkrétne, keď sme navštívili „Saloninternational de l agriculture“ v Paríži. Ako študenti sme sa tam mohli riadne vyblázniť, skúšať pochúťky z rôznych krajín sveta, počúvať hudbu alebo len tak sedieť a užívať si atmosféru, ktorá bola mimochodom skvelá. Nesmiem zabudnúť na vynikajúcich ľudí, s ktorými sme strávili veľa pekných chvíľ a v mnohom nás inšpirovali. Ukázali nám, ako si vedia vážiť návštevu, obyčajných študentov z gymnázia v Michalovciach.Každý určite vie, že Francúzsko je krásnou krajinou, ktorej hlavné mesto, Paríž, je najnavštevovanejším mestom sveta. Lenže ľudia, ktorí sa rozhodnú spoznať túto krajinu hlbšie, prídu na to, že Paríž je len čerešničkou na torte. Je tam množstvo iných miest s krásnou architektúrou, kultúrnymi pamiatkami, ktoré sme my mali možnosť vidieť a to všetko, podotýkam, úplne zadarmo.

 


            Priznáme sa, pred odchodom do Francúzska sme vlastne ani nemali predstavu čo nás čaká. Vedeli sme však, že naša výprava bude zameraná na department Oise, kde sa nachádza množstvo historických a kultúrnych pamiatok. Tento department nás prinútil vnímať hlbší zmysel vecí , krásy vytvorené nielen prírodou, ale aj ľudskou rukou. Či už nádherný park „Jean Jacques Rousseau“, ktorý bol spracovaný ako výjav perfektnej krajinky, ktorej sa snažia básnici svojimi dielami často dotknúť, kde všetko malo svoj význam, dokonca aj strom, ktorý rástol iným smerom ako ostatné. Alebo majestátny hrad „Pierrefond“, ktorý svojou veľkosťou a zaujímavou históriou očaril všetkých z nás. Ak by sa nám naskytla znovu možnosť navštíviť túto časť Francúzska alebo inú, bez váhania by sme povedali áno. Je to krajina, ktorá má obrovský počet krásnych miest, stačí ich len objaviť.

 

     Veríme, že i vďaka tomuto pobytu budú žiaci a pedagógovia ďalej šíriť myšlienky medzinárodnej spolupráce, ktorú úspešne rozvíja KSK.

 

 

 

Zdroj: Tlačová správa:

Mgr. Helena Andreeva

Mgr. Matej Starják

Študentky : Anna, Maja

Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2158.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2164.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2171.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2178.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2215.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2223.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2230.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2240.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2254.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2304.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2326.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2335.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2353.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2370.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2387.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2424.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2433.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2447.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2452.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2459.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2465.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2470.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - GEDC2471.JPG Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - WP_20150220_12_58_01_Pro.jpg Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - WP_20150221_10_46_35_Pro.jpg Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - WP_20150222_11_48_31_Pro.jpg Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - WP_20150222_14_03_02_Pro.jpg Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - WP_20150222_15_17_12_Pro.jpg Zaujimavosti - Kraj poslal gymnazistov zadarmo do Francúzka - WP_20150225_14_19_31_Pro.jpg
Zverejnené: 12.03.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov