MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Pánsky svet nemusí byť fádny


Poznáte to, dámy. Kráčate po ulici a zrazu oproti vám ide pohľadný muž. Postava ideálna, črty tváre takmer dokonalé, účes je tiež v poriadku


Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Napriek tomu vám na ňom niečo nesedí. Chvíľu rozmýšľate, čím to asi môže byť. Premýšľanie však dlho netrvá. „Veď ten krásavec je oháknutý ako z konca minulého storočia," poviete si. Nielenže okolo neho neprešli najnovšie módne trendy - predsa len, kým dorazia na východ Slovenska uplynie nejaký ten mesiac - ale aj veci zo šatníka vyberal len podľa toho, ako mu prišli pod ruku. Prípadne zo skrine nevyberal vôbec, oblečenie na celodenné nosenie mal cez noc pohodené na kresle, kam ho večer odhodil. Takže namiesto muža snov, máte pred sebou tuctového chlapa, za ktorým sa radšej ani neradno obzerať. A ani sa netreba. Veď pred vami je už ďalší podobný exemplár.

Michalovčanka Lívia Magrassi žije v jednom z hlavných miest svetovej módy, v Miláne, už nejaký ten rôčik. Ako osemnásťročná odišla študovať do zahraničia, kde sa zoznámila s budúcim manželom Felippem. Po skončení štúdia sa obaja rozhodli podnikať. A keďže Felippeho rodičia v tom čase už prevádzkovali módny butik v centre Pádskej nížiny, výber nebol zložitý. Po svadbe sa v Miláne usadili aj oni a rozhodli sa pokračovať v rodinnej tradícii.  

„Mali sme šťastie, že sme nemuseli začínať od nuly, napriek tomu uchytiť sa v neznámom prostredí nebolo spočiatku jednoduché," spomína Lívia. Do kariet jej hrala nielen jazyková výbava - plynulo hovorí anglicky, nemecky, francúzsky aj taliansky - ale aj záujem o módu, ktorý ju sprevádzal už od detstva.

A aký je rozdiel medzi obliekaním talianskych a našich mužov?

„Obrovský," hodnotí Lívia. „V Taliansku sú muži ochotní oveľa viac experimentovať so svojím zovňajškom, u nás akokeby všetci muži chceli vyzerať rovnako. Možno to súvisí aj s našou mentalitou. Akonáhle sa na Slovensku oblečie chlap čo i len trochu extravagantne, hneď je označovaný za homosexuála," hovorí. Ďalším faktorom sú samozrejme peniaze. Rodiny s nízkymi príjmami volia často nákup nekvalitného oblečenia u rôznych áziských obchodníkov. „Pritom aj u nás už existujú kamenné predajne ale predovšetkým internetové obchody, kde sa dá zohnať slušné oblečenie za pomerne prijateľné ceny," dodáva Lívia.

Časť ľudí má však stále obavu nakupovať šaty prostredníctvom internetu. Boja sa napríklad, že im vybraná veľkosť nebude sedieť. Pani Lívia tieto obavy rozplýva. „Každý slušný eshop uvádza tabuľky veľkostí, preto by s tým nemal byť žiadny problém. V krajnom prípade je možné tovar predávajúcemu aj vrátiť. Bez internetového obchodu sa dnes už nezaobídu ani kamenné predajne. U nás napríklad tvorí predaj prostredníctvom netu už viac ako tridsať percent a má neustále stúpajúcu tendenciu," vysvetľuje. Navyše, pri kúpe oblečenia prostredníctvom webového portálu odpadáva často únavné skúšanie tovaru priamo v predajni. „Poznám to na svojom bratovi. Vždy, keď si v nejakom obchode skúša novú vec vychádza z kabínky spotený a červený, neraz kúpi aj to, čo sa mu vlastne ani npáči, len aby už mal nakupovanie za sebou. Doma má na skúšanie viac času, môže si odev dôkladnejšie otestovať a neznervózuje ho, že za plentou kabínky už ntrpezlivo stepuje niekto iný," smeje sa Lívia.

A aký je podľa Lívie Magrassi trend v súčasnej pánskej móde? „Hitom sú pánske kabáty slim fit strihu, svetre, ale aj pánske slim fit košele.  Slim fit štýl zvýrazňuje mužskú postavu, predovšetkým ramená," odpovedá. To, že sa tento druh oblečenia hodí iba pre chlapov s vyšportovanou postavou je podľa nej mýtus. „Rovnako dobre vyzerajú aj na menších, či mohutnejších mužoch," dodáva odborníčka na módu.

„Zo slovenských značiek ma svojím dizajnom zaujali napr. venergi košele“, ktoré sú v ponuke v zaujímavých dizajnoch a farbách.“

Ak teda, premýšľate o vhodnom darčeku pod stromček, ktorým vybočíte z radu, možno sa jej radami budete inšpirovať aj vy.

 

Zverejnené:
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov