MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


NEHODA NA ŠÍRAVE: Opitá vodička vyletela z cesty


Dnes o 00.54 hod. viedla 19-ročná vodička z Michaloviec auto Peugeot 306 v smere od Michaloviec na Zemplínsku Šíravu. Pri križovatke na obec Trnava pri Laborci v pravotočivej zákrute neprispôsobila rýchlosť jazdy a vyletela z cesty.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



 

Dnes o 00.54 hod. viedla 19-ročná  vodička z Michaloviec (s vodičskou  praxou do jedného roka)  osobné motorové vozidlo zn. Peugeot 306  v smere od Michaloviec na Zemplínsku Šíravu. Pri križovatke na obec Trnava pri Laborci v pravotočivej zákrute neprispôsobila rýchlosť jazdy svojím schopnostiam (v úseku cesty, kde je znížená rýchlosť na 70 km/h) a dôsledku ovplyvnenia alkoholickými nápojmi s vozidlom prerazila zvodidlá a  zišla v smere jazdy mimo vozovku do lesného porastu.

Vozidlo ostalo stáť zakliesnené medzi stromami. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Pri dychovej skúške jej policajti namerali 0,87 mg/l miligramov etanolu vo vydychovanom vzduchu a na mieste jej zadržali vodičský preukaz.

 

FOTO: POLÍCIA

Dopravná nehodovosť na cestách medzi Michalovcami a Zemplínskou Šíravou

 

Máj 2011 - 2 dopravné nehody na Zemplínskej Šírave:

-          DN motocyklistu s vozidlom  - motocyklista usmrtený,

-          DN sám vodič s vozidlom bez zranenia, vodič pod vplyvom alkoholu

 

Jún 2011 - 1 dopravná  nehoda na Zemplínskej Šírave:

-          DN vodič s vozidlom a chodec, chodec  ľahko zranený

 

Júl 2011 (do dnes)  - 7 dopravných  nehôd na Zemplínskej Šírave:

-          DN sám vodič s vozidlom, bez zranenia, vodič pod vplyvom alkoholu

-          DN dve vozidlá,  bez zranenia

-          DN štyri vozidlá, jedno ľahké zranenie

-          DN vozidlo s motocyklistom, motocyklista usmrtený, jeho spolujazdec ľahko zranený

-          DN na parkovisku-  dve vozidlá, bez zranenia, vodič pod vplyvom alkoholu

-          DN vodič sám s vozidlom, bez zranenia, vodič pod vplyvom alkoholu

-          DN 19-ročnej vodičky, bez zranenia

 

 

Aj v dôsledku týchto nehôd bola po rokovaní polície  so zástupcami odboru dopravy Obvodného úradu v Michalovciach a zástupcami Správy a údržby ciest KSK minulý týždeň na ceste II/582, na hlavnom ťahu v smere od Michaloviec na Zemplínsku  Šíravu znížená  rýchlosť a tiež osadené zvislé dopravné značenie.  Od štvrtka (14.07.2011) musia vodiči na tomto úseku pred  križovatkou pred rekreačnou oblasťou „Prímestská oblasť“ pribrzdiť. Namiesto 90 km/h musia znížiť rýchlosť na 70 km/h.. Od včerajška je vykonaná aj  zmena vo vodorovnom dopravnom značení a pribudlo aj ďalšie opatrenie - optické brzdy. Je to vodorovné dopravné značenie, ktoré taktiež donúti vodičov znížiť rýchlosť jazdy. Následne bude umiestnená  aj zvislá informatívna dopravná značka „nehodový úsek“.

 

Návštevníci Zemplínskej Šíravy musia rovnako rešpektovať obmedzenú rýchlosť v zóne 50 km/h, ktorá platí od rekreačného strediska „Medvedia hora“ až do obce Klokočov, kde sa počas letnej sezóny pohybuje po ceste viac chodcov a cyklistov ako zvyčajne.

 

Vodiči sa s policajtmi Okresného dopravného inšpektorátu v Michalovciach  na tomto úseku cesty stretnú dennodenne. Dôvodom je snaha polície o zaistenie maximálnej  bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a samozrejme zníženie počtu dopravných nehôd a následkov na tejto ceste. Do rekreačných stredísk na Zemplínskej Šírave mieria  ľudia z celého Slovenska, ako aj turisti zo zahraničia. S nárastom počtu áut sa zvyšuje riziko dopravných nehôd najmä vtedy, ak sa vodiči dostatočne nevenujú vedeniu vozidla a nesledujú situáciu v cestnej premávke, resp. nedodržiavajú ostatné základné povinnosti vodiča (ustanovenú alebo obmedzenú rýchlosť, zákaz požívania alkoholických nápojov pred alebo počas jazdy a pod).

 

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby v spomínaných úsekoch zvýšili pozornosť počas vedenia vozidla, správali sa  disciplinovane a ohľaduplne voči ostatným účastníkom cestnej premávky,  venovali sa vedeniu vozidla a dbali na zvýšenú opatrnosť voči chodcom a cyklistom a samozrejme aj motocyklistom, ktorí vyhľadávajú spomínanú rekreačnú oblasť.  

Informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.


Zverejnené: 20.07.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov