MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Pašované cigarety našli v plynovej nádrži


Dňa 13. decembra v čase o 03:30 hod. colnici Colného úradu Michalovce pri vykonávaní colnej kontroly na hraničnom priechode Vyšne Nemecké odhalili v špeciálnom úkryte osobného motorového vozidla 8800 kusov nelegálne dovezených cigariet.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Colníci prípad odhalili rutinnou kontrolnou činnosťou u fyzickej osoby, občana Ukrajiny, ktorý vstupoval na Slovensko cez hraničný priechod Vyšne Nemecké svojim vozidlom. Pred vykonaním colnej kontroly bola vodičovi položena otázka, či dováža nejaký tovar, ktorý podlieha colnému dohľadu, na čo vodič ústnym colným vyhlásením odpovedal, že nedováža žiadne cigarety. Vozidlo bolo podrobené aj kontrole so služobnými psami, ktoré označili podozrivé miesto — plynovú nadrž v batožinovom priestore vozidla.

Následne bolo vozidlo odoslane na ďalšiu kontrolu skenovacím zaradením, ktoré potvrdilo a označilo plynovú nadrž ako miesto pravdepodobného úkrytu tovaru. colnici museli demontovať plynovú nadrž, kde sa potvrdilo, že sa v nej nachádza 8800 kusov nelegálne dovezených cigariet zn. JIN LING, balene v spotrebiteľskom balení po 20 kusov a označene na spotrebiteľskom balení kontrolnými známkami: „FOR DUTY FREE ONLY.

Finančný únik na cle a daniach v tomto prípade predstavuje 1169,83 €. Prípad bol vzhľadom na podozrenie z daňového uniku a zo spáchania trestného činu pre porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru odovzdaný vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.

 

FOTO: CÚ MICHALOVCE

Zverejnené: 14.12.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov