MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Kňazi si Radu cirkví pochvaľujú


Primátor Michaloviec Viliam Zahorčák rokoval 15. júna so zástupcami cirkví, ktoré pôsobia v meste Michalovce. Vedenie mesta sa s kňazmi stretáva pravidelne na zasadnutiach Rady cirkví. Kňazi si spoluprácu s mestom pochvaľujú.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



 

Primátor Viliam Zahorčák rokoval 15. júna so zástupcami cirkví, ktoré pôsobia v meste Michalovce. Vedenie mesta sa s kňazmi stretáva pravidelne  na zasadnutiach Rady cirkví, ktorá je poradným orgánom primátora. Kňazi si spoluprácu s mestom pochvaľujú.

Primátor rokuje pravidelne okrem kňazov aj s Radou seniorov,  Radou mladých a zástupcami športových klubov. Najnovšie mal stretnutie aj s  podnikateľmi, ktorí podnikajú  v centrálnej mestskej zóne.   “Okrem toho, že sa stretávame s občanmi  pravidelne ročne na verejných zhromaždeniach, som za to, aby sme sa stretávali so zástupcami jednotlivých skupín či už vekových , alebo nejakých odborných skupín. Preto sme predčasom vytvorili tieto rady, Radu seniorov,  Radu cirkví, Radu športových klubov, Radu mladých a najnovšie aj Radu podnikateľov.  Cieľom je,  aby sme aj tieto skupiny v priebehu roka informovali častejšie o dianí,“ povedal primátor. V stredu zasadala na magistráte aj Rada seniorov.  “ Tiež nás zaujímajú ich postrehy a námety, pretože sme tu pre ľudí , kvôli ľuďom. Určite nie všetko sa dá odrazu, ale mnohé z týchto vecí ,  na ktoré sme boli upozornení, sme aj vďaka tomu vyriešili,“ poznamenal Viliam Zahorčák.  

Okrem zástupcov klubov dôchodcov sa na Rade seniorov zúčastňujú aj zástupcovia  zdravotne postihnutých a zástupca Zväzu protifašistických bojovníkov. Zástupcovia siedmych cirkví, ktorí prišli v stredu na rokovanie s vedením mesta si spoluprácu pochvaľujú.

"Rada cirkví vznikla z iniciatívy mesta, menovite pána primátora Viliama Zahorčáka. Stretávame sa tu zástupcovia všetkých cirkví  v meste. Je to jedinečná pôda na stretávanie sa a riešenie problémov. Mesto nás informuje o svojich aktivitách. Z tejto iniciatívy vznikol pravidelný pašiový pochod na Veľký piatok. Na Cyrila a Metoda sa stretávame na ekumenickej Bohoslužbe. Je to úžasné. Je to spájanie cirkvi na území mesta ,“ povedal  evanjelický farár Ján Meňky.   


“Schádzame sa pravidelne. Je to veľký prínos, ktorý nám prinášajú tieto stretnutia. My povieme svoje problémy, alebo to, čo sa nám v meste nepáči a mesto ich potom rieši a zasa vzájomne opätovne to tak funguje. Poukazujeme  na drogovú závislosť, problémy morálnych vecí, ktoré sú tu v meste, pomoc starším, charita aj bezdomovci, ktorí vytvárajú veľký problém aj pre spoločnosť a pre nás. Snažíme sa to riešiť pre dobro tých vecí a ľudí. Spája nás spoločné evanjelium, ktoré je od Ježiša Krista. To je spoločná reč. Tu vždy nájdeme spoločné riešenia. Je tu sedem kresťanských cirkví, ktoré  tu vytvárajú ekumenu. ktorá nás spája pri rôznych podujatiach,“ povedal gréckokatolícky  kňaz František Puci.

KRIS

Zverejnené: 16.06.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov