MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Kritická situácia v okrese Michalovce a Sobrance!!!


V okrese Michalovce večer fúkal silný nárazový vietor, okolo polnoci vietor výrazne zosilnel a dosahoval v nárazoch nad 20 m/s, na už sprejazdnených úsekoch sa za mantinelmi od snehu tvorili veľká snehové jazyky a záveje miestami až do výšky 2 – 3 metrov. Viditeľnosť je na miestach, minimálna, iba 5-10metrov, prevažne tam, kde sú vedľa cesty snehové mantinely .

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Večer boli prístupné všetky obce, teraz ráno už s obrovskými problémami udržiavame cesty I a II trie-dy, niektoré cesty sú prejazdné iba niekoľko minút po prejazde pluhu, lebo sneh ich okamžite zafúka, odporúčame zvážiť jazdu vozidlami.
Až do odvolania  trvá III. situačný stupeň – technika sa sťahuje z okolitých okresov na výpomoc.
Z dôvodu prioritného sprejazdňovania ciest I. a II. triedy a opakovanej tvorby snehových jazykov a závejov na už sprejazdnených úsekoch sú ešte stále neprejazdné úseky Bánovce nad Ondavou – žel. stanica, Nacina Ves – Vybuchanec,  Krišovská Liesková – Pavlovce nad Uhom, Malčice – Hradištská Moľva.
Okrem čast Hradištská Moľva sa všetky tieto úseky  dajú obísť náhradnými trasami, s veľkými prob-lémami  sú prejazdné úseky:
I.triedy Michalovce – Zalužice,  Michalovce Močarianska ulica, Horovce – Trhovište – Pozdišovce.
II. triedy Veľké Raškovce - Oborín – Kucany, Michalovce – Zemplínska Šírava,  Trhovište –Malčice –Oborín
III. triedy spojka do obce Beša, Michalovce – Suché, Michalovce – Budkovce , spojka Oreské, Palín – Senné, Pozdišovce – Laškovce – Ložín, Tušice – Dvorianky, Stretava – Stretavka – Drahňov,  križovat-kav II/555-Bajany, ale aj ďalšie úseky
Všetky prejazdné úseky je nutné neustále prepluhovávať, preto sprejazdňovanie ďalších úsekov môže byť v priebehu dňa problematické.



Zjazdnosť ciest v Trebišovskom okrese

Cesty I. triedy:
I/50 – zjazdná
I/79 – zjazdná

Cesty II. triedy:
II/555 – zjazdná
II/552 – neprejazdná v úseku „Zemplínsky Branč – Novosad – Zemplínske Jastrabie – križovatka Bi-ňov“

Cesty III. triedy
III/552019 – úsek Veľaty – Hrčeľ – Kysta – Novosad – neprejazdný
III/552018 – úsek Cejkov – Brehov – neprejazdný
III/552018 – úsek Novosad – Hraň – neprejazdný
III/553014 – úsek Čerhov – Veľká Tŕňa – neprejazdný
III/553026 – úsek Malý Horeš – Veľký Horeš – neprejazdný
III/050214 – úsek Vojčice – Horovce – neprejazdný
III/553042 – úsek Slovenské Nové Mesto – Karlov Dvor – neprejazdný
III/553047 – úsek Trebišov – Nový Majer – neprejazdný
III/553013 – úsek I/79 – Hrčeľ - neprejazdný
III/552023 – úsek Cejkov – Černochov – neprejazdný
III/553049 - úsek Kráľovský Chlmec – Fejséš – neprejazdný
III/553036 – úsek Leles – Bačka – neprejazdný
III/553023 –úsek Veľký Kamenec – hraničný priechod pacín – neprejazdný

Stav zjazdnosti ciest k 05.00 hod. dňa 07.02.2011 podľa informácie z Operačného strediska OR PZ Tre-bišov a dispečingu Správy ciest KSK, strediska Trebišov.

Podľa aktuálnych informácii Správa ciest KSK požiadala o pomoc stredisko okresov Rožňava a Spišská Nová ves, ktorých mechanizmy by mali doraziť do okresu Trebišov okolo poludnia.
Apelujeme na zvýšenú opatrnosť vodičov,  nakoľko z dôvodu utlačenej vrstvy snehu a nízkych teplôt je veľa úsekov zľadovatených. Pokiaľ to je potrebné, tak aby využívali  hlavne cesty I. a II. triedy, ktoré sú častejšie pluhované ako cesty III. triedy.

Naďalej  žiadame vodičov, aby neriskovali prejazdy snehovými závejmi, lebo uviaznuté vozidlá potom  vytvárajú prekážku a zdržujú údržbu komunikácii.

Vodiči dodržiavajte   bezpečnú vzdialenosť  v kolónach  a nepredchádzajte  ani na miestach, kde je to vodorovným alebo zvislým dopravným značením dovolené.
Na všetkých pozemných komunikáciách  sa striedajú úseky, (zľadovatená vozovka, záveje aj cez celý jazdný pruh, ujazdený sneh, snehové jazyky, suchá vozovka so silným nárazovým vetrom), preto žiadame vodičov, aby zvážili jazdu s motorovým vozidlom, nezvyšovali  rýchlosť  a viedli vozidlá  mimoriadne opatrne!!!!!!!!!
 Informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.
Ilustračné foto: TOM

Zverejnené: 07.02.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov