MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Pašovanie cigariet im nevyšlo. Objavili ich colníci


Colníkom z Colného úradu v Michalovciach sa opäť podarilo na slovensko-ukrajinskej hranici odhaliť väčšie množstvo pašovaných cigariet, ktoré sa snažila posádka previezť v osobnom aute. Cigarety ukryli do strešného boxu, v rezervnom kolese a do predných a zadných dvier.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Dňa 7. januára 2012 v čase o 15:20 hod. cez Colný hraničný priechod Ubľa vstupovala osobným motorovým vozidlom na územie SR ukrajinská rodina. Colníci Pobočky Colného úradu Ubľa vykonali colnú kontrolu vstupujúceho osobného motorového vozidla značky Volkswagen Golf imatrikulovaného  na Ukrajine. Na výzvu colníka nepredložili cestujúci k colnej kontrole žiadny tovar. Pri vykonaní úplnej vnútornej colnej kontroly v kontrolnej hale bol odhalený nelegálny dovoz cigariet ukrytých v rezervnom kolese v množstve 3 740 ks cigariet značky LM Blue Label modrej farby, pod čalúnením v predných a zadných bočných dverách vozidla v množstve 8 620 ks cigariet značky Chesterfield Blue modrej farby

a 1 820 ks cigariet Zn. Chesterfield Red červenej farby a v špeciálne vybudovanom ukryte — dvojitom dne strešného boxu 4 420 ks cigariet značky  Marlboro Gold Original bielej farby a 1 000 kusov cigariet zn. Style Super Slims ružovej farby.

Celkovo bob vo vozidle ukrytých 19 600 ks cigariet označených ukrajinskými kontrolnými známkami, všetky v dĺžke tabakového povrazca 80 mm vrátane. Finančný únik na cle a daniach v tomto prípade predstavuje celkom 2 438,75 €‚ z toho samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 1 666 eur. Prípad bol vzhľadom na svoj rozsah a podozrenie z daňového uniku a spáchania trestného činu odovzdaný Kriminálnemu úradu finančnej správy Oddeleniu vyšetrovania v Košiciach. Informovala  npor. Ing. Zuzana Baršovská z Organizačného oddelenia Colného úradu Michalovce.

 

Fotodokumentácia PCÚ Ubľa

Zverejnené: 10.01.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov