MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovce: Majitelia už odnášajú garáže z parkovísk


Plechové garáže pomaly, ale isto už miznú z michalovských parkovísk. Ročnú daň vo výške 5-tisíc eur (150-tisíc korún) za umiestnenie plechovej garáže na verejnom priestranstve mnohí majitelia odmietajú zaplatiť. Garáže sami začali sťahovať preč.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Tento rok 2012 začala platiť v Michalovciach nová výška ročnej dane za umiestnenie plechovej garáže na verejnom priestranstve. Vlastníci plechových garáži na ktoromkoľvek mestskom pozemku - parkovisku budú musieť tento rok 2012 zaplatiť mestu ročnú daň za umiestnenie plechovej garáže na verejnom priestranstve až 5-tisíc eur. (150-tisíc korún). Ide o plechové garáže pre osobné autá, ktoré sa nachádzajú na parkoviskách - na sídliskách pod obytnými domami. Vysoká daň je pre mnohých majiteľov neprijateľná a preto sa radšej plechových garáži postupne zbavujú. Úbytok garáži už vidieť na parkovisku na sídlisku Stráňany na Konečnej ulici. Takto to vyzeralo na parkovisku pred pár týždňami:

 

A takto vyzerá to isté parkovisko na Konečnej ulici teraz:

 

Plechových garáži sa už začali zbavovať aj ich majitelia na sídlisku SNP na  Severnej ulici. Takto to vyzeralo na parkovisku pred bytovkami pred pár týždňami:

 

Takto to vyzerá na Severnej ulici teraz: 

 

Kým majitelia plechových garáži sú nespokojní, viacerí vodiči a obyvatelia sídlisk, ktorí majú problémy s parkovaním pod bytovkami sú spokojní. Jedna plechová garáž zaberá až dve parkovacie miesta na parkovisku. Kým  majitelia plechových garáži nemajú problém zaparkovať, ostatní vodiči musia často kvôli nedostatku parkovacích miest nechávať autá často zaparkované na ceste. Doteraz platili vlastníci plechových garáži len 16,59 eur na mesiac. Kúpa novej plechovej garáže pritom stojí okolo 700 eur. Michalovskí poslanci schválili všeobecne záväzné nariadenie o dani za užívanie verejného priestranstva v meste na poslednom rokovaní zastupiteľstva v piatok 9. decembra. Toto nariadenie sa netýka všetkých vlastníkov. Oslobodenie od dane za umiestnenie prenosnej plechovej garáže pre osobné  automobily, je oslobodený občan, ktorý je držiteľom preukazu osobitného označenia vozidla, resp. parkovacieho preukazu, vydaných podľa ustanovení platnej právnej úpravy (§ 44 zák.  č. 8 /2009 Z.z. o cestnej premávke ).

 

Ilustračné Foto: TOM

Zverejnené: 04.01.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov