MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Vagóny plné pašovaných cigariet colníkom neunikli


Colníkom Colného úradu Michalovce sa podarilo na slovensko-ukrajinskej hranici odhaliť a zadržať pol milióna kusov pašovaných cigariet, ktoré pašeráci ukryli v nákladných vagónoch pod železnou rudou.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Dňa 20. decembra 2011 v čase o 22,45 hod. colníci Colného úradu Michalovce pri vykonávaní colnej kontroly nákladnej vlakovej súpravy na železničnom hraničnom priechode Maťovce odhalili v prepravovanej aglomerovanej železnej rude 500 000 kusov nelegálne dovezených cigariet ruskej výroby bez označenia kolkovými známkami.

 

Colníci Oddelenia špeciálnych technológii v Maťovciach v súčinnosti s colníkmi Pobočky colného úradu Maťovce prípad odhalili bežnou kontrolnou činnosťou pri colnej kontrole nákladnej vlakovej súpravy zloženej zo 46 vagónov smerujúcej od ukrajinského odosielateľa pre slovenského príjemcu.

 

Colnici vykonali dôkladnú fyzickú kontrolu celej vlakovej súpravy s použitím sondažnych tyči, pričom v dvoch z vagónov odhalili nelegálne dovážane cigarety v celkovom množstve 500 000 kusov (2 500 kartónov) ukryte v čiernych igelitových vreciach približne 1 meter pod povrchom dovážaného tovaru.

 

Cigarety značky ARMADA v dĺžke tabakového povrazca 80 mm vrátane boli balene v spotrebiteľskom balení po 20 kusov a neboli opatrene kontrolnými známkami. Colníci cigarety na mieste zaistili. Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu odovzdaný Colnému kriminálnemu úradu ako organu činnému v trestnom konaní. Únik na cle a daniach v tomto prípade predstavuje 55456,00 €‚ z toho samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 42500,00 eur. Informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

 

FOTO: Colný úrad Michalovce

Zverejnené: 21.12.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov