MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Pod vagónmi našli tisícky pašovaných cigariet


Colníci odhalili nelegálny dovoz cigariet na železničnom hraničnom priechode Maťovce.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Dňa 15. novembra 2011 v čase o 1:20 hod. colníci Colného úradu Michalovce pri vykonaní colnej kontroly nákladnej vlakovej súpravy na železničnom hraničnom priechode Maťovce odhalili v podvozkoch širokorozchodných železničných vagónov 38 000 kusov nelegálne dovezených cigariet, sčasti označených bieloruskými kontrolnými známkami.

 

Foto: Colný úrad

Ku dôkladnej colnej kontrole celej nákladnej vlakovej súpravy smerujúcej po širokorozchodnej trati od ukrajinského odosielateľa slovenskému príjemcovi pristúpili colníci Pobočky colného úradu Maťovce a Oddelenia špeciálnych technológií v rámci zvýšeného colného dohľadu pri kontrolách tovaru na vybraných colných hraničných priechodoch. Kontrolou bolo zistené, že spolu s deklarovaným dovezeným tovarom bolo v konštrukčných dutinách podvozkov piatich železničných vagónov, v balíkoch obdĺžnikového tvaru obalených čiernou igelitovou fóliou, nelegálne dovezených aj 38 000 kusov (190 kartónov) cigariet v dĺžke tabakového povrazca 80 mm vrátane, balených v spotrebiteľskom balení po 20 kusov, z toho 36 000 kusov (180 kartónov) cigariet značky JIN LING bez označenia kontrolnou známkou a ďalších 1000 kusov (5 kartónov) cigariet značky Fest 7 (modré) označených bieloruskými kontrolnými známkami a 1000 kusov (5 kartónov) cigariet značky Fest (červené) taktiež označených bieloruskými kontrolnými známkami.

 

Foto: Colný úrad


Únik na cle a daniach v tomto prípade predstavuje 4 950,79 €, z toho samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 3 279,02 €.

Colníci cigarety na mieste zaistili a prípad vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu odovzdali Colnému kriminálnemu úradu ako orgánu činnému v trestnom konaní. Nelegálne dovezené cigarety môžu pre konzumentov predstavovať zdravotné riziko. Colný úrad zaistené a zabezpečené nelegálne dovezené alebo nelegálne prepravované cigarety v súlade s platnou

právnou úpravou likviduje. V roku 2011 Colný úrad Michalovce zlikvidoval spolu 6 811 980 kusov cigariet. Informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

 

Foto: Colný úrad

Zverejnené: 16.11.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov