MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


MICHALOVCE: Pri dopravnej nehode prišla o život 6-ročná cyklistka


Pri dopravnej nehode utrpelo dievčatko ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Včera (15.8.) o 10,58 h došlo v meste Michalovce k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej prišlo o život 6-ročné dieťa. Podľa doterajších zistení vodič (85) z Michalovského okresu viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia po Sládkovičovej ulici v smere na Hollého ulicu, kde na križovatke s Partizánskou ulicou došlo k zrážke so 6-ročnou cyklistkou, ktorá viedla bicykel po priechode pre chodcov smere do centra mesta. Po zrážke vozidla s bicyklom cyklistka spadla na vozovku.

Pri dopravnej nehode cyklistka utrpela ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti dopravnej nehody ako i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru dopravy. Informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

 

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri objasňovaní tejto dopravnej nehody. Žiadame svedkov  dopravnej nehody, ktorí sa v uvedenom čase nachádzali v blízkosti miesta udalosti, respektíve videli jej priebeh, aby sa prihlásili osobne na oddelení dopravných nehôd Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach  na Hollého č. 46, prípadne telefonicky na čísle 0961723510 alebo na známom bezplatnom telefónnom čísle 158. Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a rešpektovali jej pravidlá. Vodiči nezabudnite! V čase letných prázdnin, by ste mali jazdiť omnoho opatrnejšie, pretože v uliciach je teraz oveľa viac detí.   Polícia sa obracia na rodičov - naučte  vaše dieťa správne prechádzať cez cestu, venujte im pár minút na to, aby ste si s nimi pohovorili o nástrahách na cestách. Je dôležité, aby dopravnej výchove svojich detí od najútlejšieho veku venovali veľkú pozornosť a sami im boli príkladom. Dieťa je nepozorné, málo predvídavé, koná impulzívne a často nevie posúdiť nebezpečenstvo situácie, v ktorej sa ocitlo. Pre svoj malý vzrast má obmedzený výhľad na vozovku a aj pre vodičov je v hustej premávke ťažšie spozorovateľné. Aj malá chvíľka nepozornosti môže viesť k tragédii.

Zverejnené: 16.08.2018
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov