MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Letné kino v centre Michaloviec


Po troch rokoch sa opäť v centre Michaloviec uskutoční premietanie filmov pod hviezdami.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Neziskové občianske združenie Medias Res, ktoré prevádzkuje aj kultúrne centrum !freedom toto leto, opäť po trojročnej prestávke zrealizuje Letné kino. Letné kino sa uskutoční vďaka finančnej podpore predsedu Košického samosprávneho kraja Rasťa Trnku, ktorý podporil aktivity vo !freedome ako sú koncerty, besedy, vedomostné súťaže, výstavy a aj letné kino. Predsedom neziskovky Medias Res je Filip Kaľavský, ktorý organizačne zastrešuje obidve premietania a podujatia vo !freedome  počas roka. Začiatky premietaní sú stanovené po zotmení na približne 20:45 hod. Vstupné na premietania je dobrovoľné. "Medias Res je neziskovka, nerobíme podujatia za účelom zisku, ale aby sme aspoň vykryli náklady spojené s podujatiami. Vďaka dotácii nemusíme vyberať vstupné. Je s tým aj menej byrokracie. Výťažok z dobrovoľného vstupného bude v tomto prípade použitý na uhradenie aspoň časti nákladov (elektrina, voda, plyn,...) spojených s kultúrnym centrom !freedom. Chceme ukázať Michalovčanom, že letné kino má svoje čaro a opodstatnenie a malo by byť súčasťou letného kultúrneho programu, ale bez podpory kompetentných to proste nejde." vysvetľuje Filip Kaľavský  

Sedieť sa bude na dekách, ktorých bude dostatok. Kto chce, si môže priniesť vlastnú deku, poprípade vlastnú skladaciu stoličku. Letné kino sa uskutoční v centre Michaloviec na dvore za budovou Starého súdu na Námestí osloboditeľov 77 (oproti hotelu Jalta cez námestie). Pre skalných návštevníkov to znamená, že na tom istom mieste ako naposledy.  V utorok 14. a v stredu 15. augusta 2018 sa po zotmení odpremietajú dve skvelé komédie z Európskej produkcie. Ako už býva zvykom, tak v letnom kine organizovaným občianskym združením Medias Res sa premietajú klubové filmy, ktoré nemáte možnosť vidieť na komerčných televíziách. V utorok sa odpremieta komédia "Kráľ Belgičanov" (2016, 94min.) a v stredu ďalšia oddychová komédia "Zbrusu nový zákon" (2015, 113min.).

"Pozývame všetkých Michalovčanov na Letné kino pod hviezdami na dve originálne komédie, ktoré určite ešte nevideli." pozýva Filip.

Kedy?
14.8. Utorok - 20:45 hod. - Kráľ Belgičanov
15.8. Streda - 20:45 hod. - Zbrusu nový zákon

Kde?
Dvor za Vinárňou Starý sud
Námestie osloboditeľov 77, Michalovce (oproti hotelu Jalta cez námestie)

Za koľko?
Vstupné je dobrovoľné.

Zverejnené: 12.08.2018
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov