MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


ŠÍRAVA: Bývalý minister povedal na rovinu to, čo si myslia mnohí východniari


Jeden zo symbolov Zemplínskej šíravy by sa nemal predávať. Viac v nasledujúcom  videu a rozhovore Milana Potockého s bývalým ministrom obrany Ľubomírom  Galkom.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



MILAN POTOCKÝ

Správa o dočasnom zatvorení Hotela Granit , bývalej Vojenskej zotavovne na Zemplínskej šírave pobúrila viacerých obyvateľov východného Slovenska. Bývala vojenská zotavovňa je jedným zo symbolov Šíravy, ktorý stojí na brehoch východoslovenského mora už 40 rokov.  Hoci Ministerstvo obrany  tvrdí, že predaj lukratívneho areálu nezvažuje, bývalý minister obrany  a poslanec NR SR Ľubomír Galko  (SaS) povedal na rovinu to, čo si myslia viacerí obyvatelia  východného Slovenska.  „Všetko speje k tomu, aby to zariadenie bolo predané. To podozrenie, že sa to robí len preto,  aby sa nejakým spôsobom niekto na tom obohatil je to podozrenie  veľmi silné. K takémuto kroku sa nemalo pristúpiť je to chybný krok,“ povedal bývalý minister obrany Ľubomír Galko o dočasnom zatvorení hotela.  Viac v nasledujúcom videu:  

 

„Ako redaktor Denníka Korzár  som na možný predaj a privatizáciu hotela upozorňoval už v roku 2013, keď hotel získala do správy spoločnosť Horezza a.s. ., ktorej jediným akcionárom je štát - Ministerstvo obrany SR.  Vtedajšie vedenie akciovej spoločnosti tvrdilo, že  sa žiadny predaj majetku nepripravuje, ale  o tri roky neskôr už predali  súkromnej firme pozemky pri  Vojenskej zotavovni  o rozlohe viac ako 10-tisíc m2 spolu s lodenicou, bufetom Pláž, minigolfovým ihriskom a športovými ihriskami. Tento majetok predal štát  súkromnej firme za vyše 183-tisíc eur. Bungalov a ďalšie pozemky o rozlohe viac ako 4,5-tisíc metrov štvorcových predal štát ďalšiemu podnikateľovi za 280-tisíc eur. Štátna akciovka vtedy tvrdila,  že hlavným dôvodom pre odpredaj pozemkov bola ich nedostatočná využiteľnosť. Všetci, ktorí Šíravu dobre poznajú pritom veľmi dobre vedia, že sú to lukratívne pozemky, pretože sa nachádzajú v blízkosti Thermalparku. Ministerstvo síce tvrdí, že predaj hotela neplánuje, ale ja to mu osobne neverím ,“ povedal Milan Potocký.

Článok z roku 2013:

Na Šírave sa hovorí o privatizácii vojenskej zotavovne. Armáda to odmieta:

https://dolnyzemplin.korzar.sme.sk/c/7017600/na-sirave-sa-hovori-o-privatizacii-vojenskej-zotavovne-armada-to-odmieta.html

článok zo roku 2016

Pláže pri bývalej Vojenskej zotavovni na Šírave štát rozpredal:

 http://www.slovenskyvychod.sk/sk/index.php/spravodajstvo/2751-plaze-pri-byvalej-vojenskej-zotavovni-na-sirave-stat-rozpredal-2

 

Zverejnené: 05.10.2017
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov