MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Žiak nahlásil bombu. Deti zo školy evakuovali


Michalovský vyšetrovateľ z prečinu šírenia poplašnej správy obvinil 14-ročného chlapca z Veľkých Raškoviec, žiaka základnej školy vo Vojanoch okres Michalovce.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Žiak včera o 07,07 hod. v snahe vyhnúť sa písaniu kontrolného testu z matematiky zatelefonoval na mobilný telefón učiteľovi školy (28) a oznámil mu, že v budove školy je bomba a netreba to podceňovať, lebo je ohrozených 148 detí. Na základe oznámenia bolo vyučovanie prerušené a budova školy evakuovaná. Následne bola v objekte vykonaná pyrotechnická prehliadka psom na vyhľadávanie výbušnín  s negatívnym výsledkom. Vyučovanie v škole pokračovalo o  11.00 hod. Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Polícia apeluje hlavne na rodičov, aby poučili svoje deti, aké dôsledky môže mať takéto konanie. V čase, keď sú záchranné zložky takto zavádzané, môže ísť na inom mieste niekomu o život. Informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

 

Ilustračné foto: DEM

Zverejnené: 22.09.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov