MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy


V centre Michaloviec nájdete špeciálny stojan s vetrovkami, svetrami, kabátmi, košeľami, nohavicami a ďalším oblečením. Vystavený tovar je úplne zadarmo.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Oblečenie je venované všetkým, ktorí to najviac potrebujú. S nápadom prišli aktivisti z Občianskej iniciatívy Zemplína Patrik Magdoško, Milan Kaplan a Milan Potocký. Aktivisti potvrdili, že sa nechali inšpirovať veľkomestami, kde sa tento projekt už osvedčil. Hneď v prvý deň priniesli ľudia vyše sto kúskov rôzneho oblečenia, ktoré pomôže nielen bezdomovcom, ale aj ľuďom v núdzi. Pomôcť môžete stále aj Vy.  Stojany a vešiaky sú umiestnené pred Obchodným domom Tržnica na Gorkého ulici v Michalovciach a k dispozícii budú do 20. januára. V prípade nepriaznivého počasia sú stojany s ošatením umiestnené vo vestibule Tržnice pri hlavnom vchode.  Vešiak pomoci funguje na jednoduchom princípe. Ak máte doma vetrovku, sveter, kabát alebo iné oblečenie, ktoré už nenosíte alebo ho jednoducho už nepotrebujete, donesiete ho k Tržnici a zavesíte ho na vešiak. „Stojan s vešiakmi a ošatením tam bude k dispozícii celý týždeň, od ôsmej rána do šiestej večera. Pokiaľ niekto nemá vešiak, na ktorý by umiestnil veci, ktoré priniesol, vešiaky sú k dispozícii v predajni I Like priamo v Tržnici,“ vysvetlil aktivista Patrik Magdoško. Doplnil, že priestor pred tržnicou vybrali aj preto, že sa tam pohybuje dosť ľudí a lokalita je navyše monitorovaná kamerou mestskej polície.

 

Magdoško vysvetlil, že oblečenie nie je venované len bezdomovcom, ale aj ľuďom zo sociálne slabších rodín. Kto potrebuje oblečenie nemusí sa hanbiť a jednoducho nech príde a vyberie si to, čo naozaj potrebuje. „Princíp je, aby sme si pomáhali navzájom. Kto má niečo, čo by vedel darovať, treba to priniesť a darovať. Ak niekto niečo potrebuje, pokojne nech si príde niečo z toho vybrať. Je to postavené na vzájomnej spolupatričnosti a pomoci,“ dodal Patrik Magdoško. „Na celom projekte je fajn, že dobrý pocit majú nielen obdarovaní, ale aj tí, ktorí nejaké oblečenie priniesli. Bol som milo prekvapený, aké nádherné veci priniesli Michalovčania, ale aj ľudia z okolia. Je vidieť, že mnohí sa nechceli len zbaviť vecí, ktoré im zaberajú miesto v skrini, ale naozaj chceli hlavne pomôcť a to sa naozaj cení,“  povedal Milan Potocký.

 

„Nechali sme sa inšpirovať príkladmi z iných miest, kde prebieha podobná aktivita napríklad v Bratislave, alebo v Prešove a dokonca aj v Budapešti. Je to reakcia aj na to, že táto zima je svojím spôsob jedna z najchladnejších, sú aj silné mrazy. Je to najmenej, čo môžeme v rámci dobročinnosti urobiť. V našom združení sa nechceme venovať len odborným témam, alebo témam na úrovni samosprávy, ale chceme sa aj do budúcna venovať takejto dobročinnej aktivite a určite nie je posledná takáto akcia, ktorú sme zorganizovali,“ povedal Milan Kaplan. Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí prispeli, či už oblečením alebo stojanmi za nás členov Občianska iniciatíva Zemplína, ktorí sme sa podujali to organizačne zastrešiť. Ďakujeme Ján Ďurka, Marek Michlovič, Tomáš Bodnár, Alexandra Saška Capová, Viktoria Zamboryova, Silvia Sisulka, Lenka Juročková, Peter Roman, Filip Pavúk , Barbora Mešťanová a samozrejme obchodnému domu Tržnica Michalovce za priestory.

Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5485.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5486.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5488.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5489.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5490.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5491.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5492.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5495.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5496.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5497.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5499.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5500.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5501.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5502.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5504.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5508.JPG Samospráva - V Michalovciach nájdete vešiak pomoci. Zapojiť sa môžete aj Vy - DSC_5512.JPG
Zverejnené: 13.01.2017
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov