MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Na festivale literatúry a kráľov čitateľov Slovenska reprezentovala Michalovce Dominika


Zemplínsku knižnicu G. Zvonického a mesto Michalovce reprezentovala aktuálna kráľovná detských čitateľov Dominika Pehaničová.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



V dňoch 20. - 22. septembra 2016 prebiehal v Krajskej knižnici Ľ. Štúra v meste Zvolen Festival literatúry a stretnutie kráľov čitateľov z celého Slovenska. Našu Zemplínsku knižnicu Gorazda Zvonického a mesto Michalovce v ňom reprezentovala aktuálna kráľovná detských čitateľov  Dominika Pehaničová, žiačka ZŠ T.J. Mousona.

Pre účastníkov bol pripravený pestrý a zaujímavý program, stretnutia so spisovateľmi a dotyky so súčasnou detskou literatúrou. Dominika Pehaničová svojou prezentáciou sprístupnila širokej slovenskej verejnosti zaujímavosti nášho mesta, regiónu a podujatí ZKGZ Michalovce. Kráľov čitateľov z celého Slovenska prijala aj primátorka mesta Zvolen Ing. Lenka Balkovičová, ktorej  každý účastník porozprával o živote vo svojom  rodnom meste. Z festivalu počas tvorivej dielne vzniklo posolstvo pre čitateľov a spisovateľov, z ktorého vyplýva akými potrebnými sú knihy pre život človeka a aké je dôležité čítať v dnešnej pretechnizovanej dobe, kde čitateľská gramotnosť deti je na nízkej úrovni.
Mgr. Iveta Majvitorová

Zverejnené: 02.10.2016
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov