MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovčania sa sťažujú na tmavé ulice. Mesto pritom investovalo do osvetlenia milióny


Viacerí Michalovčania sú nespokojní s tým, ako sú nedostatočne osvetlené ulice, chodníky a cesty v meste. Ľudí zaráža najmä fakt, že samospráva nedávno investovala do rekonštrukcie verejného osvetlenia 4,4 milióna eur.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Chodci aj vodiči sa sťažujú na slabú intenzitu osvetlenia. Tento stav kritizujú aj niektorí mestskí poslanci. Ak sa Michalovčania prechádzajú večer ulicami mesta, tak niektorí sa pýtajú, kam smerovalo vyše 4,4 milióna eur, ktoré investovalo mesto do rekonštrukcie verejného osvetlenia, keď na viacerých hlavných uliciach a cestách je prítmie ako v okrajovej obci na slovensko-ukrajinskom pohraničí. Slabá intenzita verejného osvetlenia už nenechala chladných ani viacerých mestských poslancov, ktorí na problém upozornili vedenie mesta. Primátor Viliam Zahorčák na rokovaní mestského zastupiteľstva pripustil, že mesto sa často stretáva s otázkami Michalovčanov, že svetlá v meste slabšie svietia. Riaditeľ Technických a záhradníckych služieb (TaZS) mesta Michalovce Július Oleár ale tvrdí, že intenzitu osvetlenia naplánovali projektanti a všetky svietidlá spĺňajú normy.

Takto to vyzerá napríklad na ceste pred križovatkou pri OC Kaufland. Viaceré svetlá jednoducho nesvietia:

 

Verejné osvetlenie je na viacerých stĺpoch vypnuté aj na kruhovom objazde pri OC Zemplín

 

V meste, pri výjazde z Michaloviec smerom na Zemplínsku šíravu je osvetlená len jedna strana štvorprúdovej cesty.

 

Viaceré stĺpy verejného osvetlenia sú vypnuté aj na sídlisku SNP a na Hollého ulici   

 

Viac sa dočítate v článku redaktora Milana Potockého na stránke:

http://www.slovenskyvychod.sk/sk/index.php/spravodajstvo/2341-michalovcania-sa-stazuju-na-tmave-ulice-mesto-pritom-investovalo-do-osvetlenia-miliony



Zverejnené: 19.01.2016
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov