MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovčania majú nové dopravné ihrisko. Podporila ho Nadácia Volkswagen Slovakia


Nové dopravné ihrisko bude využívať 150 detí z Materskej školy na Školskej ulici, ale aj deti zo sídliska Stráňany, z blízkej základnej školy, a bude prístupné aj pre záujemcov z iných materských či základných škôl.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Nadácia Volkswagen Slovakia podporuje rôzne projekty a jedna z oblastí je Bezpečne na cestách. Materská škola, školská 5 Michalovce vypracovala  projekt Malý dopravák a tento bol úspešný. Projekt vypracovali Danka Ďuricová a Anka Berdáková a Nadácia ho podporila sumou 2750,- €. Vďaka tomu v areály MŠ sa vybudovalo dopravné ihrisko.

Projekt mal trvať v období od mája do septembra 2015.  Vzhľadom na to, že dopravné ihrisko je väčšou stavbou – bolo potrebné stavebné povolenie a riadny projekt k stavbe. Týmito postupmi sa termín realizácie troška predlžil a ukončenie komplikuje počasie. Projektovú dokumentáciu stavby spracoval Ing. Arch. Marek Sabo, dopravné situácie a riešenie ihriska vypracoval v navrhovanom projekte odborník na dopravu -  Ing. Štefan Švenk.  

Kým sa čakalo na stavebné povolenie, rodičia pomohli pripraviť a upraviť časť školského dvora na samotnú realizáciu. Odstránila sa zemina, premiestnili sa existujúce preliezky a presadili sa stromy z časti dvora, kde sa začalo so stavbou. Betonárske práce zabezpečila Eurovia a sponzorské firmy pomohli pri samotnej realizácií ostatných prác. Mesto Michalovce podporilo projekt zakúpením bicyklov, motokár  pre deti a Rodičovský klub zase zabezpečil  označenie stavby , reflexné prvky a  prezentáciu projektu a tiež vyfinancovanie edukačného materiálu  zakúpením softvéru Malý dopravák.

 

Dopravné značenie na asfalte sa ešte doteraz nezrealizovalo, nakoľko nie je vhodné počasie – farebné značenie by sa za nevhodných podmienok zlúpalo a preto ukončenie je ohrozené a nie je ovplyvniteľné realizátormi.   Dopravné ihrisko však už je tu, je krásne a je naozaj michalovské, pretože nechýba ani kruhový objazd. Rozmery ihriska sú 19 x 20 metrov, na vyznačenie dopravných situácií je pripravených 43 dopravných značiek vysokej kvality – zatiaľ sú uložené v sklade a sú prenosné.


Našich 150 detí bude toto ihrisko využívať denne počas pobytu vonku, máme pripravený harmonogram využívania deťmi z našich 7. tried, využívať ho môžu aj detí zo sídliska Stráňany, z blízkej základnej školy, ale bude prístupný aj pre iných záujemcov z iných MŠ, či základných škôl. Čo je však podstatné – vďaka podpore Nadácie Volkswagen Slovakia, vďaka mestu Michalovce, podpore  aj takých  firiem ako je Eurovia, Ta ZS, Ing. Arch. Sabovi, Ing. Švenkovi, vďaka naším aktívnym rodičom sa naše detí naučia bezpečnému správaniu sa na ceste, pri rôznych dopravných situáciách a tak verím, že sa predíde nešťastiam na reálnych cestách, ktoré na nás číhajú každý deň. Vďaka za to, že nám všetkým záleží na tom, aby bolo naozaj BEZPEČNE NA CESTÁCH.

Anna Berdáková


 

Zverejnené: 10.01.2016
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov