MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovce sú mestom kruhových objazdov. Aké majú nevýhody ?


Michalovce patria na Slovensku k mestám s najväčším počtom kruhových objazdov.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



V meste máme až 7 okružných križovatiek. Kým napríklad v susednom Trebišove, alebo v Humennom majú len po dva kruhové objazdy. Vodiči výstavbu objazdov v Michalovciach vítajú. Cesty sú bezpečnejšie a podstatne sa znížil aj počet nehôd.  Niektoré kruhové objazdy majú však malé nevýhody.

 

1. Objazd Lastomírska ulica –Sobranecká cesta- Hollého ulica

Od roku 2008 majú Michalovčania kruhový objazd na križovatke Sobraneckej cesty s Lastomírskou a Hollého ulicou. Výstavbu okružnej križovatky na ceste I. triedy, ktorá je hlavným ťahom na Sobrance a Ukrajinu financoval štát. Jeho výstavba stála vyše 40 miliónov korún. Predtým ako na križovatke nebol objazd dochádzalo tu k vážnym dopravným nehodám.


Nevýhoda: Tento kruhový objazd vyzerá najhoršie zo všetkých v meste. Je zarastený burinou. Po nehodách zostávajú na objazde rozbité tvárnice, ktoré nikto dlhodobo neopravuje. 

 

2. Objazd pri OC Zemplín, Sládkovičova ulica – Vinianska cesta

Výstavbu tohto kruhového objazdu financovala súkromná spoločnosť, keď stavala nákupné centrum. Objazd prevzal pod svoju správu Košický samosprávny kraj.

 

3. Objazd Saleziánov – Štefánikova –Rázusová ulica

V roku 2006 dalo mesto do prevádzky kruhový objazd spájajúci Štefánikovu, Rázusovú a Ulicu saleziánov. Objazd sa nachádza medzi Základnou umeleckou školou a reštauráciou Zlatý bažant. Aj tu pred výstavbou objazdu dochádzalo často k dopravným  nehodám. Výhodou okružnej križovatky je, že upokojila premávku na ceste v blízkosti umeleckej školy kadiaľ často prechádzajú deti. Mesto v strede objazdu umiestnilo nedávno kmeň stromu.

 

Nevýhoda: Názory niektorých vodičov sa rozchádzajú na kmeň stromu, ktorý je umiestnený v strede objazdu. Niektorí ho vnímajú ako okrasu, ďalší hovoria o zbytočnej a nebezpečnej prekážke, ak niektorí vodič vyletí na ostrovček a do kmeňa narazí.   

 

4. Objazd Štefániková, Švermová a Okružná ulica

Objazd na križovatke Štefánikovej, Švermovej a Okružnej ulice  sa nachádza pri výjazde z Michaloviec v smere na nadjazd. Výstavbu tohto objazdu aj predchádzajúceho v roku 2006 financovalo mesto. Stáli dohromady vyše 8 miliónov korún. Predtým ako tu nebol objazd mali na križovatke problémy najmä vodiči, ktorý prichádzali z vedľajších ciest zo Švermovej a Okružnej ulice.

 

Nevýhoda: Každý deň približne o štvrtej popoludní sa pred nadjazdom vytvárajú kolóny. Vodiči stoja až v kruhovom objazde, čo by nemali a blokujú autá prichádzajúce do križovatky zo Švermovej a Okružnej ulice.

 

5. Objazd Špitálska- Saleziánov a ulica Š.Kukuru

Výstavbu tejto  okružnej križovatky financovalo mesto. Stála 250-tisíc eur. Mesto ju dokončilo koncom roka 2010. Objazd sa nachádza pri nemocnici a spája Špitálsku ulicu s ulicou Saleziánov a ulicou Š. Kukuru. Pri objazde je rímskokatolícky kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov a saleziánske stredisko.

 

6. Objazd Hollého-Moskovská-Okružná

Kruhový objazdu spájajúci Hollého, Moskovskú a Okružnú ulicu je podľa viacerých vodičov najkomplikovanejší. Jeho rozdelenie na dva jazdné pruhy metie vodičov  pri výjazde z objazdu.


7. Objazd Vinianska cesta-Partizánska ulica

Okružnú križovatka spájajúcu Viniansku cestu s Partizánskou ulicou dokončili tento rok tesne pred letnou turistickou sezónou. Križovatka, ktorá je súčasťou hlavného ťahu na Zemplínsku šíravu bola najnebezpečnejšia v celom meste. Najmä v lete tu dochádzalo každoročne k vážnym nehodám, ktoré sa neraz končili smrťou. Výstavba objazdu stála vyše 1,43 milióna eur. Z eurodotácie a vlastných zdrojov ju financoval  Košický samosprávny kraj. Mesto financovalo výstavbu chodníkov.

 

Nevýhoda: Jedinou nevýhodou je, že keď sa popoludní vracajú rekreanti zo Šíravy tvoria sa teraz pred Michalovcami kolóny. Ale je to stále lepšie ako by tu malo dochádzať k vážnym nehodám 


V Michalovciach plánuje postaviť štát kruhový objazd na križovatke za nadjazdom v smere z Košíc.

Zverejnené: 04.09.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov