MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Zajtra sa policajti zamerajú najmä na chodcov a cyklistov


Kontrolám sa nevyhnú i vodiči, pretože sa policajti zamerajú aj na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach vyhlásil na zajtra, dňa 12.11.2015, celokrajskú osobitnú kontrolu zameranú najmä na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi, ako jedno z opatrení polície pozitívne ovplyvniť vývoj dopravnej nehodovosti a bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. V záujme bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky budú policajti dopravnej, poriadkovej i železničnej služby vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Pri kontrolách sa zamerajú na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami. Taktiež dodržiavanie používania priechodov pre chodcov, bezohľadné prechádzanie cez komunikáciu mimo vyznačených priechodov pre chodcov. Kontrolám sa nevyhnú i vodiči, pretože sa policajti zamerajú aj na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúce sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom i naopak. Dopravno-bezpečnostnej akcie sa zúčastnia aj policajní preventisti, ktorí budú preventívne pôsobiť na nemotorových účastníkov cestnej premávky, apelovať na dôležitosť používania reflexných prvkov a ich vhodného umiestnenia na oblečení.

Voči vodičom a tým účastníkom cestnej premávky, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky agresívnym a arogantným spôsobom, nedisciplinovaným chodcom a tým vodičom, ktorí bezohľadne predchádzajú chodcov a cyklistov, budeme postupovať represívnym spôsobom.

Polícia upozorňuje vodičov na zníženú viditeľnosť, lesnú a poľnú zver či opadané lístie, ktoré môžu byť v tomto jesennom období neraz príčinami ťažkých dopravných nehôd. Prvoradé je v tomto období prispôsobiť rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. To, že chodec vidí prichádzajúce vozidlo neznamená, že aj vodič vozidla vidí chodca. Preto je opatrnosť na oboch stranách potrebná.  Je potrebné si uvedomiť, že vidieť a byť videný je životne dôležité nie len pre vodičov, ale aj chodcov a cyklistov, ktorí pri nehode na to doplácajú zdravím a neraz i životmi. Touto cestou vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti, aby dodržiavali dopravné predpisy a dbali na svoju bezpečnosť.

 

Ilustračné foto: TOM

Zverejnené: 11.11.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov