MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovským seniorom učarovali počítačové kurzy


Cieľom projektu vzdelávania seniorov je vyškoliť v oblasti práce s počítačom a v informačno – komunikačných technológiách 60 seniorov s trvalým pobytom v meste Michalovce.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Mesto Michalovce získalo finančné prostriedky na vzdelávanie seniorov v oblasti informačno – komunikačných technológií, ktorí sa nedostali medzi 220 absolventov vzdelávania IKT v predchádzajúcom projekte. Finančné zabezpečenie práve prebiehajúcich kurzov je realizované Nadáciou Nafta, a.s. vo výške 3 000 €.

Projekt s názvom Zvýšenie kvality života seniorov v meste Michalovce vzdelávacími aktivitami, v rámci ktorého prebiehali kurzy pre seniorov z rôznych oblastí bol ukončený v januári tohto roku. Najväčší záujem bol o kurz IKT. Aj preto sme sa rozhodli získať ďalšie finančné prostriedky, aby sme mohli uspokojiť vysoký dopyt po tomto kurze.

V súčasnosti prebiehajú kurzy IKT v priestoroch Zariadenia pre seniorov Michalovce v počítačovej miestnosti. Cieľom projektu vzdelávania seniorov je vyškoliť v oblasti práce s počítačom a v informačno – komunikačných technológiách 60 seniorov s trvalým pobytom v meste Michalovce. V module Základy práce s počítačom sa frekventanti vzdelávania oboznámia s operačným systémom, textovým editorom, tabuľkovým kalkulátorom, grafickými programami, naučia sa pracovať s internetom a využívať komunikačné programy. Kurzy začali v auguste a ukončené budú do konca októbra. Veríme, že realizáciou vzdelávania účastníci získajú schopnosť uplatniť získané vedomosti a zručnosti vo svojom živote.

 Informovala  Ing. Iveta Palečková - vedúca referátu komunikácie, propagácie a kultúry

 

Ilustračné foto: TOM

Zverejnené: 13.10.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov