MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V aute prevážali drogy. Zadržaný díler má iba 16 rokov


Vyšetrovateľ z drogovej trestnej činnosti obvinil dvoch dílerov, jeden mal iba 16 rokov.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedom alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 16-ročného Richarda a 21- ročného Daniela, obaja z Kráľovského Chlmca. Obvinení doposiaľ od presne nezistenej doby na nezistenom mieste vyrábali a zadovažovali si omamné a psychotropné látky, ktoré dovážali do mesta Kráľovský Chlmec v Trebišovskom okrese. Na doposiaľ nezistenom mieste ich prechovávali, delili ich na bežné užívateľské dávky a následne odpredávali stálym, ako aj náhodným konzumentom v okrese Trebišov. V pondelok (8.6.) vo večerných hodinách v Kráľovskom Chlmci policajti vykonali prehliadku motorového vozidla zn. Škoda Octavia, ktorého vodičom bol obvinený Daniel. Pri prehliadke, pod sedadlom spolujazdca, bolo nájdené vrecúško s kryštalickou látkou v škatuli od cigariet.

Spolujazdcovi, obvinenému Richardovi, policajti pri prehliadke našli a zaistili igelitové vrecúško s kryštalickou látkou, ktoré mal vo vrecku. Zaistené veci budú podrobené expertíznemu skúmaniu. Policajti oboch podozrivých mladíkov zadržali a následne umiestnili do cely policajného zaistenia. Predbežná expertíza Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Košiciach potvrdila, že v jednom z vrecúšok sa nachádza metamfetamín v množstve 1,36 gramu s priemerným 74,7 % obsahom omamnej látky, z ktorého by bolo možné pripraviť 25 až 102 obvykle jednorazových dávok drogy schopných ovplyvniť psychiku konzumenta. Vo vozidle policajti zaistili aj strelnú zbraň zn. Glock, ktorú má starší z obvinených (21) v legálnej držbe, avšak došlo k porušeniu zákona o zbraniach pri jej uložení a o tomto delikte rozhodne správny orgán.

Zároveň konanie obvineného za skutok, pre ktorý je obvinený, je v rozpore so zákonom o zbraniach a strelive a teda táto osoba nemôže byť majiteľom zbrane, resp. nebude splnená podmienka bezúhonnosti ako aj podmienka spôsobilosti na držanie zbrane. O tom však musí rozhodnúť správny orgán. Zaistená zbraň bude tiež podrobená expertíznemu skúmaniu.  Vyšetrovateľ PZ zároveň podal prokurátorovi podnet na spracovanie návrhu na vzatie oboch obvinených do väzby. Obvineným osobám za drogovú trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

FOTO: POLÍCIA

Zverejnené: 10.06.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov