MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Opitý Michalovčan nafúkal za volantom 2 promile


Michalovskí dopravní policajti včera popoludní zastavili a kontrolovali 42-ročného Maroša z Michaloviec.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Michalovčan viedol osobné motorové vozidlo zn. Citroën C3 po ulici Pri parku v Sobranciach v smere na Michalovce. Počas kontroly bol vodič podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 2,06 promile. Nezodpovedného vodiča policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ oboch nezodpovedných vodičov obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

 

Sadajme za volant triezvi, aby sme do cieľa dorazili bezpečne!

Útvary dopravnej polície v septembri 2014 odhalili na cestách Košického kraja 19 vodičov motorových vozidiel a 18 cyklistov, ktorí viedli vozidlo (bicykel) s hladinou alkoholu nad jedno promile. Do 1 promile alkoholu v dychu „nafúkalo“ 8 vodičov a 4 cyklisti.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. To platí aj pre cyklistov. Aj oni, rovnako ako vodiči vozidiel, sú účastníkmi cestnej premávky a aj pre nich platia pravidlá. Preto bude polícia v dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky i naďalej vykonávať dopravno-bezpečnostné akcie, ktoré budú okrem iného zamerané aj na alkohol. Už zajtra, 10. októbra, sa uskutoční celoslovenská kontrola okrem iného zameraná aj na rýchlosť jazdy a alkohol. Informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

 

Ilustračné foto: TOM

 

Zverejnené: 09.10.2014
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov