MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


MICHALOVCE: Paráda. V meste otvorili nový kruhový objazd!!


V poradí ôsma okružná križovatka s vonkajším priemerom 31 metrov nahradila priesečníkovú križovatku ulíc Špitálska a Okružná.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Mesto Michalovce začalo v máji výstavbu kruhového objazdu, ktorý spája Špitálsku a Okružnú ulicu. Dnes 11. júla bola táto stavba ukončená a odovzdaná do užívania pre motoristickú verejnosť.


V poradí ôsma okružná križovatka s vonkajším priemerom 31 metrov nahradí existujúcu priesečníkovú križovatku ulíc Špitálska a Okružná. Jej súčasťou je aj samostatný odbočovací pruh v smere zo Špitálskej ulice na Okružnú, ktorý je oddelený od kruhového objazdu zvýšeným ostrovčekom. V rámci stavby sa zrealizovala aj prekládka STL plynovodu, rekonštrukcia verejného vodovodu, rekonštrukcia verejnej kanalizácie, vonkajšie osvetlenie a preložka verejnej telekomunikačnej siete.


V úseku rekonštrukcie sa obnovili chodníky pre peších z dôvodu výškového osadenia okružnej križovatky. Nová cestná stavba je zároveň vybavená bezbariérovými priechodmi pre chodcov.


Počas dvoch mesiacov, kedy sa výstavba realizovala, bola premávka v tomto úseku odklonená a obchádzková trasa bola označená dočasným dopravným značením po miestnych komunikáciách.

Stavebný projekt si vyžiadal z rozpočtu Mesta Michalovce 420 tisíc eur.

Zhotoviteľom stavby je Eurovia SK, a.s.

TLAČOVÁ SPRÁVA

Ing. Iveta Palečková

Hovorkyňa primátora a MsÚ

 

Zverejnené: 11.07.2014
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov