MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


NEHODA PRI MICHALOVCIACH: Za zrážku dvoch áut môže aj srna


Včera ráno o pol ôsmej v Michalovskom okrese spôsobila srna prebehujúca cez cestu škodovú udalosť, následne došlo k dopravnej nehode.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Medzi obcami Petrovce nad Laborcom a Nacina Ves 48-ročný vodič z okresu Sobrance s vozidlom zn. Škoda Fábia, prednou časťou vozidla zachytil srnu, ktorú pri náraze odhodilo do protismeru a do ktorej narazil 54-ročný Michalovčan s vozidlo zn. Renault Scenic. Následne do odstaveného vozidla zn. Renault narazil 42-ročný vodič z okresu Vranov nad Topľou s vozidlom zn. Opel Movano. Pri dopravnej nehode utrpel ľahšie zranenie spolujazdec (38) z vozidla Opel, ktorý bol jednorazovo ošetrený.

Na vozidle Opel vznikla škoda 1.000,- eur a na vozidle Renault škoda 5.000,- eur. Zrazenie srny bolo riešené zo strany poškodeného ako škodová udalosť nezavinená vodičom, avšak následné narazenie vozidla Opel do vozidla Renault z dôvodu dostatočne nevenovaniu pozornosti vedeniu vozidla zo strany vodiča vozidla Opel, polícia dokumentovala ako dopravnú nehodu. Vinníkovi bola na mieste uložená bloková pokuta.


Medzi nástrahy jarného obdobia, ktoré pre vodičov pripravila príroda, patrí aj lesná či poľná zver. Od vodičov sa v tomto období vyžaduje väčšia opatrnosť a predvídavosť na miestach, kde je pravdepodobné, že sa zver na ceste objaví. Ak sa už zviera dostane na vozovku, neodporúčame vodičom, aby sa pokúšali zvieratám vyhnúť vo vysokých rýchlostiach. Následky šmyku môžu byť oveľa väčšie ako zrážka so zvieraťom. To platí najmä pri jazde po diaľnici. 

Na cestách Košického kraja polícia zvýši výkon služby už od zajtrajšieho dňa 30. apríla do 07. mája 2014. Hlavným cieľom väčšieho počtu policajných hliadok je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a znížiť nehodovosť na cestách. Polícia bude zároveň aj preventívne pôsobiť na disciplinovanosť vodičov bicyklov a motocyklov v súvislosti so zvýšenou intenzitou cestnej premávky v jarných mesiacoch a tradičným nárastom účasti motocyklistov a cyklistov. Každoročne  evidujeme zvýšený počet dopravných nehôd so smrteľnými následkami, najmä u týchto dvoch skupín. 

Tento týždeň budú v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere v týchto okresoch: na teritóriu okresu Michalovce a Košice-okolie dnes 29.04.2014, v piatok 02.05.2014 v okrese Spišská Nová Ves. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.

Informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

 

FOTO: POLÍCIA

Zverejnené: 29.04.2014
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov