MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach


V galérii MsKS v Michalovciach máte možnosť zhliadnuť výstavu ODEV A ŠPERK - tak trocha inak. Výstava je zameraná prevažne na techniky z prírodných materiálov ako je ovčie rúno, hodváb, minerály, keramika a sklo.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



"Modelujem šaty, kabely, klobúky, aj šperky a rôzne doplnky práve z ovčieho rúna, ktoré je farbené a triedené podľa jemnosti. Tento prírodný materiál z ovečiek kombinujem s látkami, rôznymi efektnými priadzami a inými prírodnými materiálmi.”

Potom pomocou mydla a vody vytváram tieto zaujímavé kúsky - každý je iný, každý je originálny. Práve ovčie rúno má najbohatšie zastúpenie na výstave."

 

Ďalšou kategóriou sú šperky vyrobené technikou Tiffany v ktorých je zakomponovaný buď minerál, polodrahokam, alebo vlastný keramický komponent pomocou postriebrených drôtikov a cinu s obsahom mede, alebo striebra. 

Okrajovo je na výstave zastúpený maľovaný hodváb, keramika a čerstvé začiatky sklenených vinutých perál (malé amulety pre šťastie - anjelici)

MÁŠA svoje zručnosti v plstení zdokonaľovala v Škótsku (2013) a v Turecku (2012). V minulom roku reprezentovala Slovensko na Medzinárodnom festivale remesiel v Istanbule práve s technikou plstenia. Vedie kurzy Tiffany techniky, plstenia a keramiky ako lektorka pre deti aj dospelých. 

Prispel: Ayco
E-Mail: ayco@ayco.sk

Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - IMGP6198.JPG Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4114.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4115.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4116.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4117.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4118.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4122.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4123.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4124.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4132.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4133.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4136.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa-4137.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - Masa.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - _MG_1374.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - _MG_1378.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - _MG_1390.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - _MG_1407.jpg Kultúra - ODEV A ŠPERK - Unikátna výstava v Michalovciach - b-3173775_9972234d66.jpg
Zverejnené: 15.04.2014
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov