MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Drogu z Čiech dodali, avšak k odberateľom sa nedostala


Pri osobnej a domovej prehliadke bolo u ženy nájdené a zaistené plastové vrecko s tlakovým uzáverom, v ktorom sa nachádzala droga – pervitín.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



K veľkým neduhom súčasnej doby patrí drogová trestná činnosť, ktorá každým dňom vo svojich chápadlách uväzní nových a stále mladších ľudí. Aj keď dokumentovanie tejto trestnej činnosti je veľmi náročné, trebišovskí policajti odboru kriminálnej polície ešte v roku 2013 začali zbierať informácie k osobe, ktorá mala v meste Trebišov predávať omamnú a psychotropnú látku pervitín – metamfetamín.

Včera (14.1.2014) v skorých ranných hodinách tak policajti z Trebišova už „operovali“ na autobusovej stanici v meste Sečovce, kde mala byť dopravená droga z Českej republiky. Pre drogu si prišla mladá Trebišovčanka a následne s touto odišla do mesta Trebišov. Predstavu o peknom zisku jej zmarili policajti, s ktorými sa stretla tvárou v tvár vo vchode do obytného bloku, v ktorom bývala v podnájme spoločne so svojim priateľom. Pri následnej osobnej a domovej prehliadke bolo u ženy nájdené a zaistené plastové vrecko s tlakovým uzáverom, v ktorom sa nachádzala droga – pervitín, s 49,1 % obsahom metamfetamínu o hmotnosti 2,20 gramov, z ktorej by bolo možné pripraviť od 27 do 108 obvykle jednorazových dávok. Taktiež zaistili inzulínové injekčné striekačky a platové striekačky zo zataveným koncom.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 31-ročnú Žanetu z Trebišova, ktorá si od mája 2013 zadovažovala psychotropnú látku metamfetamín (pervitín) a omamnú látku konope a prechovávala neoprávnene v mieste svojho bydliska. Časť z pervitínu použila pre svoju osobnú potrebu a zvyšnú časť ako aj konope delila na bežné užívateľské dávky, ktoré odpredávala stálym ako aj náhodným konzumentom.

Obvinená Trebišovčanka bola umiestnená do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na jej vzatie do väzby. Za drogovú trestnú činnosť obvinenej žene hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.Informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

 

Ilustračné foto: TOM

 

Zverejnené: 15.01.2014
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov