MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Výzva vodičom: Na cestách počítajte s poľadovicou


Vzhľadom na tvoriacu sa poľadovicu upozorňujeme vodičov, aby zvýšili na cestách opatrnosť. Polícia vyzýva vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. Na väčšine územia Slovenska sa na vozovke tvorí ľad a dochádza ku kolíznym situáciám.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



 V predpoludňajších hodinách došlo doposiaľ k deviatim dopravným nehodám a viacerým škodovým udalostiam. V okrese Dunajskej Stredy vyhasol život 31 ročnej vodičky osobného vozidla, keď zišla z cesty a narazila do stromu.

Na vozovke treba počítať s poľadovicou, na mnohých úsekoch aj s mrznúcim mrholením, preto treba maximálne zvýšiť opatrnosť. Predísť nehodám v takýchto podmienkach možno najmä použitím zimných pneumatík, ale aj znížením rýchlosti a zvýšením vzdialenosti medzi vozidlami. Šoférovanie v sťažených podmienkach si vyžaduje maximálnu pozornosť.

V súvislosti s nepriaznivým počasím – sneh, dážď, poľadovica, hmla, je veľmi dôležité, aby sme sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, prispôsobili jazdu situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojím schopnostiam. Taktiež je potrebné sa plne venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke.

Ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad, alebo námraza, vodič osobného auta môže takéto vozidlo použiť v cestnej premávke len ak má na všetkých nápravách zimné pneumatiky. Nákladné vozidlá a autobusy musia byť vybavené zimnými pneumatikami aspoň na jednej z hnacích náprav, v čase od 15. novembra do 31.marca a mimo tohto obdobia v prípadoch, ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad, alebo námraza. Za nepoužitie zimných pneumatík je možné uložiť pokutu 60 eur.

 

Ilustračné foto: TOM

Zverejnené: 18.12.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov