MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


MICHALOVCE: Gymnázium P. Horova opäť medzi najlepšími na Slovensku


V uplynulých dňoch Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky elektronicky prezentovalo rebríček najúspešnejších slovenských stredných škôl v oblasti práce s talentovanou mládežou.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach sa v ňom – v rámci škôl rovnakého typu – umiestnilo v prvej trojke (konkrétne skončilo na druhom mieste), čím úspešne nadviazalo na minuloročný výsledok. Práca s talentovanými, nadanými mladými ľuďmi sa na tejto škole, ktorá si v októbri 2013 pripomenula 91. výročie svojho vzniku, chápe ako prirodzená, neoddeliteľná súčasť výchovno-vzdelávacieho procesu. Medzi absolventmi nájdeme viacero významných osobností, ktoré sa presadili nielen doma, ale aj v zahraničí – spomenúť možno kardinála Jozefa Tomka, diplomata Juraja Králika, politika Mariána Čalfu alebo športovca Milana Mikuláša, dobré meno školy šíria i vedeckí pracovníci z oblasti prírodných a spoločenských vied, ekonómovia, manažéri či umelci.

Aj dnes, pri obmedzených verejných finančných zdrojoch, sa vedenie školy snaží vytvárať dobré podmienky pre individuálne vedenie talentovaných žiakov, a to v rámci špecializovaných záujmových útvarov, podporuje tiež aktívnu účasť mladých vedcov či pedagógov na odborných seminároch, ako aj zapájanie sa do rôznych súťaží alebo predmetových olympiád.

Jedným zo spoľahlivých indikátorov úspešnosti stredných škôl sú i výsledky vo vyšších kolách súťaží. V posledných rokoch sa medzi slovenskú aj medzinárodnú špičku prepracovali viacerí bývalí i súčasní žiaci – spomenúť možno Mária Drozdca, Tomáša Dzetkuliča, Mareka Bašistu, no najmä Jakuba Šafina.

Podľa slov riaditeľa školy Rudolfa Gadomského bude vedenie gymnázia v nastúpenom trende – s pomocou rodičov a sponzorov – pokračovať, hoci organizátori súťaží, financovaní z verejných zdrojov, svoju materiálnu spoluúčasť neustále znižujú, až sa dostala na minimálnu úroveň. Pozornosť sa tak i naďalej bude koncentrovať na zvyšovanie kvalifikácie pedagógov, na zlepšovanie technického vybavenia a materiálovej základne a na ešte lepšie uplatňovanie noriem manažérstva kvality, aby sa michalovské Gymnázium Pavla Horova v neustále sa zvyšujúcej konkurencii medzi strednými školami mohlo opäť umiestniť medzi najlepšími.

GPH

Ilustračne foto: TOM

Zverejnené: 27.11.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov