MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Matka škrtila dieťa. Policajti vnikli do bytu


Tri policajné hliadky boli dnes v noci okolo 2:00 h vyslané na prešovské sídlisko Sekčov po telefonáte, že z jedného z bytov cez otvorené okno počuť detský krik a plač

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Po príchode na miesto policajti zistili, že krik išiel z bytu na 4. poschodí na Karpatskej ulici. Okamžite sa presunuli k vchodovým dverám bytu, kde viac krát zazvonili, avšak nikto neotváral. Keďže stále bolo počuť krik dieťaťa a buchot, ktoré sa stupňovali, dnu sa svietilo a ani na opakované výzvy policajtov nik neotváral, policajti v zmysle zákona o PZ násilím otvorili byt. V jednej z izieb uvideli ako na posteli ležalo malé nahé dieťa a na ňom obkročmo sedela žena, ktorá ho škrtila rukami.

Túto ihneď odtiahli, za použitia donucovacích prostriedkov spacifikovali, priložili jej putá a premiestnili do inej miestnosti. K dieťaťu – chlapcovi zároveň pristúpil jeden z policajtov, ktorý ho zbežne prezrel a začal sa mu prihovárať. Nakoľko chlapec upadával do bezvedomia policajt ho do príchodu záchranárov udržiaval v bdelom stave, potieral ho studenou vodou, prikryl dekou a stále s ním rozprával. Následne policajti prekontrolovali byt, kde však už nikoho iného nenašli, ale v jednej z izieb sa v strede na koberci nachádzalo tlejúce ohnisko. Ženu policajti stotožnili ako 43 ročnú Prešovčanku a chlapca ako jej 4 ročného syna. Po príchode záchranárov bola žena prevezená za asistencie polície na psychiatrické oddelenie a chlapec na detské oddelenie prešovskej nemocnice. Prípad na mieste prevzal prešovský policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre trestný čin týranie blízkej osoby a zverenej osoby. Informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

 

Ilustračné foto: DEM

Zverejnené: 25.07.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov