MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Z Afriky do Modrého z neba a potom do Michaloviec


Hoci rektor Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce (VŠZaSP) sv. Alžbety Dr. h. c. prof. MUDr. Vladimír Krčméry, DrSc.. patrí medzi vyťažených ľudí, našiel si čas aj na mladých Michalovčanov. V stredu popoludní ich prišiel osobne podporiť na futbalový turnaj, z ktorého výťažok putoval na pomoc hendikepovaným deťom.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Rektora Vladimíra Krčméryho mohli Michalovčania vidieť v stredu až dvakrát. Najprv osobne v Mestskej športovej hale v Michalovciach, kde prišiel podporiť futbalový turnaj študentov a večer na obrazovkách TV Markíza, ktorá vysielala špeciálne vydanie relácie Modré z neba, ktoré sa odohrávalo v Afrike. Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety na čele s rektorom Vladimírom Krčmérym už niekoľko rokov podporuje a pomáha chudobným a chorým ľuďom v zaostalých častiach Afriky. Krčméry sprevádzal moderátora Vila Rozborila v Keni, kde ho bližšie oboznámil s prácou a aktivitami slovenských dobrovoľníkov. Na futbalový turnaj študentov v Michalovciach si Krčméry našiel čas aj preto, že okrem športu mal aj humanitárny charakter. Výťažok z tohto podujatia, ktoré podporili aj sponzori putuje k hendikepovaným deťom do Domova sociálnych služieb Anima v Michalovciach.


 

Autorkou myšlienky usporiadať charitatívny turnaj je študentka VŠZaSP Simona Dekanová. Do turnaja sa zapojilo osem družstiev. Prvé miesto obsadili študenti Gymnázia Pavla Horova, na druhom mieste skončili futbalisti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb a tretia priečka patrí Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený Ján Huhaj a najlepším brankárom sa stal Lukáš Hufnágel.



Zverejnené: 21.03.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov