MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach plánujú postaviť ďalšie dva kruhové objazdy


V meste Michalovce by mal pribudnúť nový kruhový objazd na križovatke Okružnej ulice so Špitálskou ulicou a pred nadjazdom na križovatke, ktorá spája Štefánikovu, Sobraneckú a Humenskú ulicu.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Mesto Michalovce má v pláne rekonštrukciu križovatky  Okružná – Špitálska  v roku 2014. Náklady na rekonštrukciu križovatky by sa mali vyšplhať približne do  370- tisíc eur.

 

Kruhový objazd na tomto úseku cesty uvítajú viacerí vodiči. Na križovatke dochádza pomerne často k dopravným nehodám. Mnohí vodič smerujú cez križovatku na nákupy do Tesca.

 

Ďalší kruhový objazd by mal začať stavať štát už tento rok na ceste I. triedy  na križovatke pred nadjazdom. Na križovatke  Štefánikovej, Močarianskej,  Sobraneckej a Humenskej ulice bude namiesto svetelnej signalizácie okružná križovatka.

 

V Michalovciach už máme 7 kruhových objazdov: 

1. Objazd Lastomírska ulica –Sobranecká cesta- Hollého ulica

Od roku 2008 majú Michalovčania kruhový objazd na križovatke Sobraneckej cesty s Lastomírskou a Hollého ulicou. Výstavbu okružnej križovatky na ceste I. triedy, ktorá je hlavným ťahom na Sobrance a Ukrajinu financoval štát. Jeho výstavba stála vyše 40 miliónov korún. Predtým ako na križovatke nebol objazd dochádzalo tu k vážnym dopravným nehodám.

2. Objazd pri OC Zemplín, Sládkovičova ulica – Vinianska cesta

Výstavbu tohto kruhového objazdu financovala súkromná spoločnosť, keď stavala nákupné centrum. Objazd prevzal pod svoju správu Košický samosprávny kraj.

 

3. Objazd Saleziánov – Štefánikova –Rázusová ulica

V roku 2006 dalo mesto do prevádzky kruhový objazd spájajúci Štefánikovu, Rázusovú a Ulicu saleziánov. Objazd sa nachádza medzi Základnou umeleckou školou a reštauráciou Zlatý bažant. Aj tu pred výstavbou objazdu dochádzalo často k dopravným  nehodám. Výhodou okružnej križovatky je, že upokojila premávku na ceste v blízkosti umeleckej školy kadiaľ často prechádzajú deti. Mesto v strede objazdu umiestnilo nedávno kmeň stromu.

4. Objazd Štefániková, Švermová a Okružná ulica

Objazd na križovatke Štefánikovej, Švermovej a Okružnej ulice  sa nachádza pri výjazde z Michaloviec v smere na nadjazd. Výstavbu tohto objazdu aj predchádzajúceho v roku 2006 financovalo mesto. Stáli dohromady vyše 8 miliónov korún. Predtým ako tu nebol objazd mali na križovatke problémy najmä vodiči, ktorý prichádzali z vedľajších ciest zo Švermovej a Okružnej ulice.

5. Objazd Špitálska- Saleziánov a ulica Š.Kukuru

Výstavbu tejto  okružnej križovatky financovalo mesto. Stála 250-tisíc eur. Mesto ju dokončilo koncom roka 2010. Objazd sa nachádza pri nemocnici a spája Špitálsku ulicu s ulicou Saleziánov a ulicou Š. Kukuru. Pri objazde je rímskokatolícky kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov a saleziánske stredisko.

6. Objazd Hollého-Moskovská-Okružná

7. Objazd Vinianska cesta-Partizánska ulica

Križovatka, ktorá je súčasťou hlavného ťahu na Zemplínsku šíravu bola najnebezpečnejšia v celom meste. Najmä v lete tu dochádzalo každoročne k vážnym nehodám, ktoré sa neraz končili smrťou. Výstavba objazdu stála vyše 1,43 milióna eur. Z eurodotácie a vlastných zdrojov ju financoval  Košický samosprávny kraj. Mesto financovalo výstavbu chodníkov.

 

Foto: TOM

Zverejnené: 12.03.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov