MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Vo vagóne našli stovky kartónov pašovaných cigariet


120-tisíc cigariet bolo ukrytých v čiernych igelitových fóliách pod železnou rudou.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Dňa 24.2.2013 v čase o 12:20 hod. vykonali colníci Colného úradu Michalovce v súčinnosti s príslušníkmi Riaditeľstva hraničnej polície Sobrance, Železničnej polície, pobočka Trebišov a Obvodného oddelenia Policajného zboru Trebišov kontrolu nákladného vlaku smerujúceho zo železničného colného hraničného priechodu Maťovské Vojkovce, pri ktorej bolo zabezpečených 120 000 kusov cigariet.

Nákladný vlak prepravujúci železnú rudu z Ukrajiny na Slovensko bol v čase o 12.20 hod. zastavený na železničnej stanici Čeľovce, okres Trebišov a v čase o 14.05 hod. bol z bezpečnostných dôvodov presunutý do železničnej stanice Slivník, kde bola po vypnutí trolejového vedenia vysokého napätia vykonaná kontrola vlaku s nasadením služobného psa na vyhľadávanie tabakových výrobkov. V 29-tom vagóne vlakovej súpravy bolo nájdených 12 balíkov v čiernych igelitových fóliách, ktoré spolu obsahovali 120 000 kusov (600 kartónov) cigariet značky JIN LING bez označenia slovenskou kontrolnou známkou. Finančný únik na spotrebnej dani colníci vyčíslili na sumu 10.920,00 EUR.
Pre podozrenie z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa § 279 ods. 1, ods. 2 písm. a) Trestného zákona prípad prevzal v zmysle vecnej a miestnej príslušnosti vyšetrovateľ Kriminálneho úradu Finančnej správy.

Informovala hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová.

 

FOTO: Colný úrad

Zverejnené: 25.02.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov