MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovce majú prvé Edukačné centrum pre diabetikov na Slovensku


V Michalovciach otvorili v stredu prvé Edukačné centrum pre diabetikov na Slovensku. Profesionálni lektori poradia diabetikom v oblasti stravovania, psychológie a sociálneho zabezpečenia.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Zakladateľom centra je Jozef Borovka, ktorý je zároveň  prezidentom Zväzu diabetikov Slovenska. V okrese Michalovce je jeden z najväčších výskytov cukrovky na Slovensku. Odhalenie zvýšeného počtu chorých, ktorí trpia cukrovkou je aj vďaka  pravidelným verejným merania glykémie u populácie regiónu. Na celom Slovensku trpí cukrovkou približne 400 000 ľudí.  Nové edukačné centrum v Michalovciach bude diabetikom a ich rodinám  nápomocné v boji s touto chorobou. Edukačné centrum sídli v Michalovciach na Partizánskej ulici v budove bývalého stavebného učilišťa, kde sa nachádza aj mestská organizácia Služby mesta Michalovce a Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce (VŠZSP) sv. Alžbety.

Centrum je otvorené cez týždeň od deviatej rána do štvrtej hodiny popoludní.

 

Realizáciu edukačného centra podporilo aj mesto Michalovce a VŠZSP sv. Alžbety. Na snímke Jozef Borovka prezident Zväzu diabetikov Slovenska, vedúca pracoviska VŠZSP  sv. Alžbety  v Michalovciach Darina Wiczmándyová a primátor Viliam Zahorčák.

 

Otvorenia edukačného centra sa zúčastnil aj rektor  Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety  Vladimír Krčméry.


Zverejnené: 21.02.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov