MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Po zasnežených cestách jazdilo rýchlo vyše 100 vodičov


Policajti počas štyroch hodín skontrolovali 254 vozidiel a zistili celkom 157 priestupkov, z tohto počtu riešili 140 priestupkov v blokovom konaní.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



  S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách, najmä zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a celkovo znížiť počet dopravných nehôd v Košickom kraji včera (20.2.2013) v popoludní policajti vykonali na území Košického kraja osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie rýchlosti jazdy vodičmi vozidiel, dodržiavanie základných povinností vodičmi vozidiel a kontrolu povinného zmluvného poistenia zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla. Osobitnej kontroly sa zúčastnilo 66 policajtov dopravnej, poriadkovej a hraničnej a cudzineckej polície. Policajti počas štyroch hodín skontrolovali 254 vozidiel a zistili celkom 157 priestupkov, z tohto počtu riešili 140 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 16 priestupkov a 1 priestupok oznámili na dopravný inšpektorát. Najviac priestupkov riešili za rýchlosť. Rýchlosť aj v tomto nepriaznivom počasí a zasnežených cestách prekročilo až 102 vodičov, v 10 prípadoch išlo o technický stav vozidla, v 9neboli pripútaní bezpečnostným pásom, v 8 išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky, poniektorí jazdili bez ustanoveného osvetlenia (5) a štyria vodiči počas vedenia vozidla používali telefón. V 3 prípadoch zistili porušenie ustanovenia o povinnom zmluvnom poistení. U vodičov požitie alkoholických nápojov nezistili. Zadržali 4 vodičské preukazy a 1 osvedčenie o evidencii vozidla. Dopravné kontroly budú policajti v Košickom kraji vykonávať i naďalej.

 

Znížte rýchlosť!

Vzhľadom na to, že rýchlosť je spolu s ďalšími faktormi jednou z hlavných príčin dopravných nehôd, vodičov opätovne upozorňujeme na povinnosti súvisiace s dodržiavaním rýchlosti. Vodič je povinný rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Taktiež vodič smie jazdiť len primeranou rýchlosťou, aby bol schopný zastaviť vozidlo na vzdialenosť, na ktorú má rozhľad. Toto ustanovenie o povinnosti vodiča jazdiť primeranou rýchlosťou má svojim charakterom prednosť pred ustanovením o najvyšších povolených rýchlostiach, prípadne pred rýchlosťou ustanovenou dopravnou značkou. Všetci vodiči by si mali uvedomiť, že podľa tohto ustanovenia sú vodiči povinní znížiť rýchlosť jazdy, napr. na neprehľadných miestach ako aj pri zníženej viditeľnosti, kde je vzdialenosť, na ktorú majú rozhľad, obmedzená dosahom svetlometov vozidla. Teda je potrebné všetkých vodičov upozorniť, že zákonom, resp. dopravnou značkou povolené rýchlosti sú najvyššie, ktoré zákon alebo značka povoľuje. Pre vodičov z toho vyplýva, že pokiaľ mu to vyššie popísané okolnosti nedovoľujú, musí znížiť rýchlosť jazdy.

Ilustračné foto:TOM

 

Zverejnené: 21.02.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov