MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


SUBTERÉN: Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením


V galérii SUBTERÉN sa v piatok 15.júla konala vernisáž výstavy troch mladých výtvarníkov. Galéria zorganizovala aj koncerty kapiel Chiki liki tu-a a Hostel.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Subterén  ponúka výstavu troch mladých maliarov s názvom „Ajhľa umelci“, kde študenti z Fakulty umenia na Technickej Univerzite v Košiciach, študujúci v ateliéry súčasného obrazu, Peter Baláž, Richard Roháč, Tomáš Picha, vystavujú dovedna 15 obrazov.  

 

FOTO: MARTINA KRÁLIKOVÁ

Po skončení vernisáže výstavy nasledoval hudobný koncert Chiki liki tu-a.

 

FOTO: MARTINA KRÁLIKOVÁ

Ako predkapela zahrala michalovská skupina Hostel.

 

FOTO: MARTINA KRÁLIKOVÁ

Tvorba Richarda Roháča a Tomáša Pichu je ovplyvnená expresionizmom, umeleckým smerom ktorý bol od svojho počiatku zameraný na sociálnu kritiku a problémy spoločnosti. Peter Baláž predstavuje smer, ktorý je význačný pre umenie post moderny a to - sinkretizáciu, čo je vlastne spájanie rôznych myšlienkových prvkov do nových celkov. Je to takzvané prekrývanie a vrstvenie myšlienok cez seba. Celá výstava sa niesla v duchu štvrtého výročia založenia galérie SUBTERÉN. Vystavované diela si budú môcť milovníci umenia pozrieť do druhej polovice augusta.

 

FOTO: MARTINA KRÁLIKOVÁ

Koncerty oboch kapiel boli naplánované na nádvorí starého súdu, nakoniec sa však uskutočnili v pivárni Terno pre obavy z prichádzajúcej búrky. Prítomných navnadilo hneď prvé vystúpenie domácej formácie Hostel, ktorá má z roka na rok stále viac čo ponúknuť.Koncert Chiki liki tu-a sa začal okolo 22.00 hodiny na ktorom odzneli ich najznámejšie hity ako: Láska moja kde si, Kristína, Monte Carlo či Metalisti. Aj keď už kapela nevydala dávnejšie žiaden album, momentálne trojčlenné zloženie stále koncertuje a svojim špecifickým prejavom a určite aj humorom, baví Slovákov od východu až po západ a niekedy aj ďalej. O tom, kde sa predstavia tohto leta, sa dočítate viac na ich stránke www.chikiliki.sk

FOTO: MARTINA KRÁLIKOVÁ

Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_657.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_660.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_662.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_671.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_673.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_675.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_681.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_701.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_704.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_718.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_719.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_724.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_740.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_741.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_746.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_749.jpg Kultúra - SUBTERÉN:  Namixoval kvalitnú hudbu s výtvarným umením - kjkljk_751.jpg
Zverejnené: 16.07.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov