MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach vystavujú v galérii aj hriechy dneška


V galérii Subteren vystavuje mladá výtvarníčka Mgr. Art Vladimíra Vajsová, absolventka Fakulty umení a intermedií Technickej Univerzity v Košiciach v Ateliéry súčasného obrazu pod vedením doc. akad. mal. Adama Szentpeteryho.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Kurátorka výstavy Jana Gulová na vernisáži informovala, že pre tvorbu V. Vajsovej je charakteristické realisticko – expresívne vyjadrenie, využíva prvky irónie, hyperboly, pracuje s vlastným portrétom. Obrazy sú vyskladané ako koláž obrazov, stiahnutých z internetu, alebo vystrihnutých z časopisov a následne tvoriacich jednotný celok. 

 

Vo svojej skoršej tvorbe často pracuje s klasickými, historickými obrazmi z dejín umenia, ktoré následne parafrázuje a pretvára do súčasnosti. Zameriava sa stále na aktuálnu tému ženy, jej postavenie v spoločnosti, ktorá sa vyrovnáva s požiadavkami, ktoré sa na ňu kládli a kladú s neustále meniacim sa ideálom krásy, pričom tento ideál krásy je často krát náročné dosiahnuť.

 

Na výstave autorka predstavuje súhrn starších diel ako aj aktuálnu tvorbu, v ktorej pracuje s tokom obrazov v médiách. Maľby vypovedajú o ľudských a spoločenských ilúziách aj dezilúziách, nepokoji a duševnom nasmerovaní našej doby, v ktorejdeje, hodnota, morálka a etika zákonite musia balansovať – maľuje hriechy dneška.  Výstava potrvá do 14. januára.

 

Všetky výstavy, ktoré sa v roku 2012 uskutočnili v  galerii Subteren súviseli s projektom Súčasne umenie pre Zemplín, ktorý bol spolufinancovaný z dotácie Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

 

Foto: Martina Králiková

Kultúra - V Michalovciach vystavujú v galérii aj hriechy dneška   - 1.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú v galérii aj hriechy dneška   - 2.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú v galérii aj hriechy dneška   - 3.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú v galérii aj hriechy dneška   - 4.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú v galérii aj hriechy dneška   - 5.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú v galérii aj hriechy dneška   - 6.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú v galérii aj hriechy dneška   - 7.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú v galérii aj hriechy dneška   - DSC_2355.JPG Kultúra - V Michalovciach vystavujú v galérii aj hriechy dneška   - DSC_2359.JPG
Zverejnené: 02.01.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov