MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovčania majú moderné kino. Jeho návštevnosť stúpa


Po modernizácii michalovského Kina Centrum, ktoré už premieta vo formáte 3D a 2D chodí na filmové predstavenia viac návštevníkov.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Za prvých šesť mesiacov tohto roka  premietali v kine 215 filmových predstavení, čo je oproti predchádzajúcemu obdobiu roka 2011  o 32 predstavení viac. Kino Centrum navštívilo 13 001 divákov, čo je  nárast oproti predchádzajúcemu obdobiu o 2 748 divákov. Mestské kultúrne stredisko v I. polroku roku 2012 s podporou Audiovizuálneho fondu SR a Mesta Michalovce zdigitalizovalo kino a od apríla premieta vo formáte 3D a 2D. V roku 2010 inštalovali v kine Dolby surround zvuk. Táto modernizácia  prispela k zvýšenému záujmu návštevníkov o filmové predstavenia. Výška vstupného sa pohybovala od 1 € do 6 €. Modernizáciu kina si pochvaľujú nielen Michalovčania ale aj obyvatelia z okresov Michalovce, Humenné, Sobrance a Trebišov, pretože Mestské kultúrne stredisko - Kino Centrum je jediné zariadenie v Košickom samosprávnom kraji, okrem Košíc, ktoré digitalizovalo kino.

 

Medzi najnavštevovanejšie filmové tituly v I. polroku 2012 patrí rodinná 3 D rozprávka  Madagaskar, ktorú si pozrelo 1 204 návštevníkov, na druhom mieste je Doba ľadová - 970, Muži v čiernom III – 656 a na štvrtom Avengers: Pomstitelia 523.

 

Ilustračné foto: TOM

Zverejnené: 01.10.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov