MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Tragická nehoda za Strážskym. Zahynul vodič BMW


Vážna nehoda sa stala na ceste medzi Strážskym okres Michalovce a Nižným Hrabovcom okres Vranov n/Topľou, v katastrálnom území Nižného Hrabovca.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



V smere od Strážskeho viedol včera v čase okolo 19:25 h 51-ročný muž z Nižného Hrabovca osobné auto BMW 730. Pri prechádzaní ľavotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy, vozidlom zišiel do priekopy vpravo v smere jazdy a narazil do stromu, v dôsledku čoho odtrhlo na aute pravý predný blatník. Následne vozidlom pokračoval ďalej po priekope a narazil do ďalšieho stromu, pričom náraz spôsobil odtrhnutie agregátu s prevodovkou a taktiež pravého predného kolesa. Po náraze do druhého stromu vozidlo vyhodilo z priekopy do protismeru a odtiaľ šmykom prešlo až do priekopy vľavo, kde sa prevrátilo na strechu. 

Pri nehode vodiča vymrštilo z auta, pričom utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste skonal. Spôsobená škoda bola vyčíslená na cca. 25000.-€. Telo nebohého je uložené v márnici, kde na ňom bude vykonaná pitva, pri ktorej tiež bude zisťované či vodič požil alkoholické nápoje. Na mieste dopravnej nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru doprava cestná. V dôsledku nehody bola v čase od 19:43 h do 22:12 h cesta medzi Strážskym a Nižným Hrabovcom uzatvorená. Polícia začala v prípade vyšetrovania tejto smrteľnej dopravnej nehody trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.  Polícia upozorňuje vodičov, aby aj napriek tomu, že je leto a pre jazdu na vozidle sú v podstate priaznivé poveternostné podmienky, aby zvýšili opatrnosť a dbali na bezpečnosť pri vedení motorového vozidla. Precenenie svojich schopností v spojitosti s rýchlou jazdou máva často tragické následky. Je veľmi dôležité aby vodiči dodržiavali predpísané rýchlosti, jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam, ako aj svojim schopnostiam. V prípade jazdy v noci je zvýšené riziko stretu s lesnou zverou, pričom v nočnom čase môže byť pozornosť vodičov znížená. Počas jazdy v noci a v skorých ranných hodinách môže na vodičov doľahnúť únava, od ktorej je veľmi blízko k mikrospánku. Vodiči by preto mali pri prvých náznakoch únavy zastaviť a odpočinúť si a zbytočne ďalšou jazdou neriskovať. Vodičov samozrejme upozorňujeme na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov pred alebo počas jazdy. Za jazdu pod vplyvom alkoholu hrozia vodičom najprísnejšie sankcie a zároveň alkohol za volantom je jednou z hlavných príčin dopravných nehôd, pri ktorých zomierajú ľudia. Informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

 

Foto: POLÍCIA

Zverejnené: 14.08.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov