MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu


Plusmínus, takto nazval svoju výstavu autor Slavomír Durkaj, ktorá tvorí retrospektívu z jeho maliarskej tvorby. Metaforicky zachytáva reálne, nebezpečné aktivity pozorované v jeho okolí, médiách či dokonca vyplývajúceho z vlastného investigatívneho výskumu a dopĺňa ich o vízie a predpovede neodkladne nasledujúcich zmien.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Autor svoje nápady čerpá z momentálnej situácie, z toho čo sa už udialo a čo ho práve zaujíma. Jeho obrazy sú akýmisi absurdnými surrealistickými kolážami, kde do krajinných scén vkladá vrstvy časových pásov s figúrami tvoriacimi dej, plynúcimi všetkými smermi. Znázorňuje na nich detaily napríklad ľudských tiel, chemických značiek či zvierat ako sú odkazy a symboly vedúce k danému problému.

V niektorých dielach vyjadruje znečistené prostredie, ktoré sa prenáša na ľudí, zvieratá a ďalšie predstavujú spoločnosť v akej žijeme a ako ju vysvetľujú teoretici.

Slavomír Durkaj je čerstvým absolventom Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach. Dlhodobo sa venuje pozorovaniu a kritike globálnej, spoločensko – kultúrnej a ekologickej situácie. Jeho diela sú zastúpené v zbierke ARTBANKA MUSEUM OF YOUNG ART Praha.

 Foto a text: Martina Králiková





Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 1.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 10.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 11.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 12.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 13.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 14.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 15.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 16.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 17.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 18.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 19.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 2.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 20.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 3.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 4.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 5.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 6.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 7.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - 9.jpg Kultúra - MICHALOVCE: Výtvarník metaforicky odkrýva na plátne realitu - Kopie - kjkljk 230.jpg
Zverejnené: 22.07.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov